Vervang GPU iMac zonder solderen

De nieuwe 21,5 inch iMac is van binnen te bekijken op iFixIt. Op het eerste gezicht lijkt de machine erg op de oudere modellen. Toch bieden de iMacs technisch gezien een groot voordeel ten opzichte van de voorgaande. In de nieuwe modellen is het mogelijk om zelf de grafische kaart te vervangen zonder te hoeven solderen.

Dat klinkt makkelijk, maar volgens de handleiding van iFixIt is het geen makkelijke opgave. Zoals ook in de vorige modellen het geval was, begint je bij het verwijderen van de glasplaat. Als je dat voor elkaar hebt moet het moederbord uit je iMac worden verwijderd. Hierdoor vervalt de garantie van het apparaat.
Op iFixIt wordt niet gesproken over de nieuwe 27-inch-variant.

Een ander voordeel is de mogelijkheid tot het plaatsen van een extra harde schijf. Bij de vorige generatie iMacs was het niet mogelijk een tweede harde schijf in het 21,5-model te installeren. Bij de nieuwe modellen kan je zowel in de 21,5 als de 27 inch-variant een SSD inbouwen. Verder heeft de 21,5 inch iMac, ondanks de geruchten over een ander type scherm, hetzelfde paneel meegekregen als de vorige generatie.

Wil je aan de slag met de binnenkant van je nieuwe iMac? Ga voor meer informatie naar iFixIt.

Reageer op artikel:
Vervang GPU iMac zonder solderen
Sluiten