Google vernieuwt mobiele zoeksite iOS

Berichten van verschillende sites wijzen op een vernieuwde zoekpagina van de mobiele website van Google. Vooralsnog profiteert niet elke gebruiker hiervan. Het gaat op dit moment waarschijnlijk alleen om iPhone-gebruikers uit de Verenigde Staten. Het is niet bekend of het elke Amerikaanse gebruiker betreft.

De links – zoals ‘internet’ en ‘afbeeldingen’ – die boven een zoekopdracht staan, zijn vervangen voor grote iconen. De nieuwe mobiele website heeft dan ook de uitstraling van een applicatie.

De nieuwe mobiele site werkt (nog) niet op elke telefoon. Android moet het momenteel ook zonder de vernieuwde site doen. Om de nieuwe mobiele site te gebruiken moet je in elk geval ingelogd zijn met een Google account.

De werking van de website is op één grote verandering na, bijna niet veranderd. De verandering zit hem in het werken met tabbladen binnen de site van Google. Zo kan je meerdere zoekresultaten in één browserscherm uitvoeren, terwijl dit geen extra kracht van het toestel vereist.

Naar verwachting zal de nieuwe mobiele site langzaam over de hele wereld worden uitgerold. Volgens 9to5Mac zou het kunnen dat de update een test betreft.

Reageer op artikel:
Google vernieuwt mobiele zoeksite iOS
Sluiten