Google presenteert clouddienst tijdens I/O

12 reacties

Aan mediagekte rondom clouddiensten geen gebrek. Ditmaal is het Google dat om aandacht vraagt en dat komt niet uit de lucht vallen. De zoekgigant kondigt zijn muzikale clouddienst deze week aan tijdens de I/O Developer Conference. De naam; Music Beta.

Volgens CNET gaat het om een gratis dienst die tijdens de lancering alleen op uitnodiging te gebruiken is. Gelukkigen krijgen de mogelijkheid om 20.000 liedjes op de servers van Google te plaatsen. Deze zijn vervolgens op verschillende internetapparaten te beluisteren. De dienst is alleen beschikbaar in Amerika en werkt niet op iOS devices.

Het Verenigde Staten-probleem is waarschijnlijk op te lossen door gebruik te maken van een VPN server. De incompatibiliteit met iOS ligt gecompliceerder. Music Beta zou Flash vereisen en daarom op een beperkt aantal mobiele apparaten werken.

Google heeft nog geen deals gesloten met grote platenmaatschappijen. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat Google zelf een mastercopy van populaire liedjes bewaart. Dezelfde liedjes moeten dus door elke gebruiker opnieuw geüpload worden. Bijna drie weken geleden meldde OMT dat Apple, volgens All Things D, wel al rond zou zijn met twee grote platenmaatschappijen. Wanneer en hoe de dienst van Apple er precies uit gaat zien is nog onbekend.

Aankondiging YouTube

Een andere aankondiging van Google betreft YouTube. Het bedrijf ziet gebruikers graag meer tijd besteden op de videosite. Drieduizend speelfilms moeten er mede voor gaan zorgen dat dit gerealiseerd wordt. Sommige films zijn te huren, andere zijn gratis door advertenties. Net als Music Beta is deze dienst vanaf de lancering alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  JBStudio

  Misschien niet helemaal ontopic, maar ik vind dat hele Google één grote klerebende… kan er niet meer van maken. Een onoverzichtelijke, alles bij elkaar geraapte bende. Zo en nu weer aan het werk:wink:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hebben we niks aan dus. Wel aardig om te weten. Maar laten we maar wachten op iCloud of MacCloud, de clouddienst van nummer 1 van de wereldmerken, Apple:grin: Daar heb ik meer vertrouwen in.

  Sinds ik die rottruc van Facebook-Google heb gezien waarbij je wordt gedwongen om een G-Mail account aan te maken, ben ik het helemaal zat. Ineens werkte mijn Facebook account niet meer op mijn gebruikersnaam en wachtwoord en moest ik op ‘wachtwoord vergeten’ drukken. Vervolgens stond er dat je pas weer kon inloggen nadat je een ‘koppeling’ had gemaakt tussen Facebook en Google en dat ging pas nadat ik een Gmail account gemaakt had. Dat ik natuurlijk verder nooit gebruik. Als je zó aan je gebruikersaantallen moet komen vind ik het weel héél zielig!

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Misschien niet helemaal ontopic, maar ik vind dat hele Google één grote klerebende… kan er niet meer van maken. Een onoverzichtelijke, alles bij elkaar geraapte bende. Zo en nu weer aan het werk:wink:

  Helemaal mee eens!

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik vind dit goed! Meer concurrentie en gratis. En ik vind het wel overzichtelijk hoor.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Eens met JBStudio. Een grote rotzooi.

  En Flash? Echt?! Je gaat een toekomstig product aanbieden in Flash? Geen web app? Niks lichts, snels en batterijvriendelijks? Je weet wel Google, perspectief, vooruitdenken, consumentenervaring niet bij hoeven schaven omdat de beta al goed was?
  Tuurlijk niet. Google wordt Microsoft: veel halfbakken pogingen met halfbakken, lelijk en slecht resultaat.
  Je zal je muziek maar moeten luisteren via een Flash dinges. Op een telefoon met beperkte RAM. Via mobiel internet. Een deel van je RAM wordt gejat door Flash, die meteen ook effe je batterij aanvreet. Dan nog bufferen en je bent over mobiel internet al weer een onacceptabele minuut verder. Switchen tussen deze dienst en een andere app? Dat gaat vast en zeker niet vloeiend.
  Google zou zich beter op z’n core business richten.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  @kerelvent
  en wat dacht je met Flash en die zielige telefoon processortjes?
  dat is op m’n Eee PC al een regelrecht drama, laat staan op een HTC die al op zn max zit doordat Buienradar op de achtergrond draait samen met Angry Birds…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ach, ze doen hun best maar.
  .
  Ik gebruik mijn muziek al maandenlang vanuit mijn eigen ‘cloud’.
  .
  13.000 nummers die altijd (nou ja bijna altijd) en overal te beluisteren via AudioGalaxy (op iPad, iPod en iPhone) en mijn eigen iTunes-biliotheek.
  .
  Waarom zou ik die zooi dan elders gaan hosten?

 • Profielfoto
  patrickheiloo

  Klinkt goed, maar gaan we het ook gebruiken? Ik in ieder geval niet. Dat het in Flash is gebouwd is helemaal gek! HTML5 audio players werken tegenwoordig perfect. Ik ben het zeker eens met JBStudio. Google wil zoveel mogelijk hebben. Wat ik jammer vindt is dat Google nu ook onderscheid gaat maken met OS versies op hun Android toestellen. En dan de hardware: ik zie door de bomen het bos niet meer! Hou het centraal en overzichtelijk.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Van de Google zoekmachine – hun core business – hebben ze uiteindelijk ook een commerciële puinhoop gemaakt die al lang niet meer de echte zoekresultaten laat zien, maar alleen resultaten van degene die het best betaalt.
  Laten we dus ook maar overstappen op een andere zoekmachine. Weet iemand een goeie?

 • Profielfoto
  Ovomaltine

  Volgens mij wordt het iets zoals Kugou…
  http://www.kugou.com/

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Wat is hier Apple aan dit bericht ? Het draait niet op iOS … Verder weinig Apple nieuws :sick:

 • Profielfoto
  Exotic08

  @KarelWillem:
  Die app ziet er echt goed uit en zal ook vast heel goed werken (gemiddeld vier sterren door 66 waarderingen). Maar ik wil niet dat m’n Mac continue aan staat. Is het mogelijk om Audiogalaxy op een NAS te installeren, nee hè?