Statenweg
Statenweg Nieuws 28 mei 2011

Google is Apple een stapje voor met mobiel betaalsysteem

Afgelopen week werd Google Wallet geïntroduceerd. Met deze nieuwe dienst van de internetreus is het mogelijk om met je smartphone te betalen in winkels. Daarbij wordt gebruik gemaakt van NFC (Near Field Communication), een techniek om op korte afstand draadloos gegevens uit te wisselen.

Onder meer warenhuis Macy’s en broodjeszaak Subway behoren tot de eerste winkelketens die meedoen aan het project. Betalen kan in deze winkels door de telefoon langs een terminal te bewegen, waarna de betaling direct wordt afgehandeld.

Google Wallet is echter niet alleen een vervanging van je betaalpas. Ook spaarkaarten en kortingspasjes kunnen opgenomen worden in het systeem. Eventuele kortingen en spaarpunten worden automatisch verrekend. In de toekomst zal de mobiele portemonnee ook toegangsbewijzen voor bijvoorbeeld evenementen of vliegtickets kunnen opslaan.

Met Google Offers kan het systeem gerichte aanbiedingen doen aan klanten die aangeven op een bepaalde locatie op zoek te zijn naar een bepaald product. Ook kan op acties worden ingegaan door een barcode te scannen met je toestel.

Google Wallet verkeert momenteel nog in een testfase en werkt alleen in de Verenigde Staten in combinatie met een Nexus S en een Mastercard van CitiBank. In de toekomst zal de beschikbaarheid van het systeem uitgebreid worden naar meer locaties en toestellen. Omdat Google een ‘open systeem’ voor ogen heeft, moet het eenvoudig worden om bestaande systemen te koppelen.

De opkomst van het mobiel betalen past in de trend waarin de smartphone steeds meer toepassingen in ons dagelijkse leven overneemt. Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple een soortgelijk systeem zal introduceren, maar tot op heden heeft Cupertino nog niets aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google is Apple een stapje voor met mobiel betaalsysteem
Sluiten