Google is Apple een stapje voor met mobiel betaalsysteem

11 reacties

Afgelopen week werd Google Wallet geïntroduceerd. Met deze nieuwe dienst van de internetreus is het mogelijk om met je smartphone te betalen in winkels. Daarbij wordt gebruik gemaakt van NFC (Near Field Communication), een techniek om op korte afstand draadloos gegevens uit te wisselen.

Onder meer warenhuis Macy’s en broodjeszaak Subway behoren tot de eerste winkelketens die meedoen aan het project. Betalen kan in deze winkels door de telefoon langs een terminal te bewegen, waarna de betaling direct wordt afgehandeld.

Google Wallet is echter niet alleen een vervanging van je betaalpas. Ook spaarkaarten en kortingspasjes kunnen opgenomen worden in het systeem. Eventuele kortingen en spaarpunten worden automatisch verrekend. In de toekomst zal de mobiele portemonnee ook toegangsbewijzen voor bijvoorbeeld evenementen of vliegtickets kunnen opslaan.

Met Google Offers kan het systeem gerichte aanbiedingen doen aan klanten die aangeven op een bepaalde locatie op zoek te zijn naar een bepaald product. Ook kan op acties worden ingegaan door een barcode te scannen met je toestel.

Google Wallet verkeert momenteel nog in een testfase en werkt alleen in de Verenigde Staten in combinatie met een Nexus S en een Mastercard van CitiBank. In de toekomst zal de beschikbaarheid van het systeem uitgebreid worden naar meer locaties en toestellen. Omdat Google een ‘open systeem’ voor ogen heeft, moet het eenvoudig worden om bestaande systemen te koppelen.

De opkomst van het mobiel betalen past in de trend waarin de smartphone steeds meer toepassingen in ons dagelijkse leven overneemt. Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple een soortgelijk systeem zal introduceren, maar tot op heden heeft Cupertino nog niets aangekondigd.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  maclover111

  Google heeft alleen wel een rechtzaak aan zijn broek hangen. Omdat ze mensen bij PayPal (=van Ebay) hebben we gekaapt.

  Verder lijkt het mij geen veilig systeem. Stel dat je telefoon gestolen wordt ??
  Ik hou het voorlopig nog wel even bij een bankpas.

 • Profielfoto
  Sam Rijver

  We moeten ergens beginnen met dit soort systemen en op zichzelf is het dus leuk dat er in Amerika wat gebeurd op dit gebied. In Korea zijn ze echter al enorm ver en is daar een wijdverspreid systeem.
  .
  Wat ik wel raar vind is de titel, apple heeft nog niets aangekondigd en als we dan al op geruchten af moeten gaan komt de nfc technologie niet in de 4Gs dus ligt Google niet alleen een stapje voor maar…. Als we alle nieuwsberichten op dit soort geruchten, of zelfs op patenten, zouden baseren krijgen we wel heel veel van dit soort berichtjes;)

 • Profielfoto
  diotav

  @maclover111 .. passcode lock? Je portemonnee kan ook gestolen worden.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Is er vandaag de dag nog een markt waar Google géén vinger in de pap heeft? Die jongens doen alles van tekstverwerken tot betalen en alles ertussenin, maar niks erg goed. De meeste zaken blijven jaren in de beta hangen en de gebruiksvriendelijkheid is ook vaak ver te zoeken.

  Ik zie dan toch meer in de aanpak waar Apple al zo lang succes mee heeft: pas met een idee komen, wanneer het helemaal af is en je geloof de concurrentie weg te kunnen blazen.
  Bovendien vind ik Square met dat nieuwe card case toch veel meer een stap in de goeie richting, al is het natuurlijk nog wel behelpen met die cardreader t.o.v. NFC of dergelijke. Maar een dergelijke simpele, smaakvolle aanpak vind ik toch een stuk interessanter dan megalomaan Google die er voor de zoveelste keer een halve beta tegenaan plempt.

 • Profielfoto
  BJVR

  Wat maakt het uit wie eerder is..

  Ik heb veel liever dat ze het bij Apple eerst 100% waterdicht maken voordat ze het integreren of toelaten op de iPhone..

  Van mij mag Google winnen met marktaandeel en wat nog meer.
  Het boeit me totaal niet..

 • Profielfoto
  wilmer

  kerelvent 1 uur geleden

  Is er vandaag de dag nog een markt waar Google géén vinger in de pap heeft? Die jongens doen alles van tekstverwerken tot betalen en alles ertussenin, maar niks erg goed.

  Tja, ik dacht dat ik wel eens gehoord had dat google een zoekmachine had, maar verder…

  O ja, Gmail, Google maps, Google Chrome, Android enz.

  Google is gewoon een bedrijf dat met hagel schiet, veel dingen zijn niet goed, maar ze hebben ook een heel groot aantal ontzettend goede dingen.

 • Profielfoto
  diotav

  Het bedrijf is inmiddels zo groot dat het zich ook misstappen kan permitteren.

 • Profielfoto
  knekkie

  Alles wat de concurrent maakt is bij voorbaad kut tot dat apple het op pakt en er een draai aan geeft? Get a life fanboys. Apple is niet heilig.
  .
  Apple doet alleen mee als het kan op hun voorwaarden en er flink veel geld te halen valt. En dat is hun goed recht. NFC in de volgende iphone lijkt me erg onwaarscheinlijk. De technologie is nog niet gestandaardiseerd. Iedereen past het op een andere manier toe uit eigen belang. Daarmee verrover je de markt niet. Als Apple zich er mee gaat bemoeien zal het vast via itunes en je AppleID gaan lopen. Dat zal vast wel weer een geweldige gesloten ervaring zijn waar de meerderheid tegen aan zal schoppen en wat daardoor nooit mainstream gaat worden.
  .
  Ik denk dat google dan meer kans van slagen heeft. Laat Apple maar lekker doen waar ze goed in zijn.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Het gaat even duren voordat ik m’n telefoon met gerust hart langs een ‘scanner’ haal…

 • Profielfoto
  nervus

  Subway: de vette hap broodjeszaak :sealed: Daar wil ik hoe dan ook geen cent aan kwijt…

 • Profielfoto
  Unkle

  You can even make a book report with this device.