Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 23 mei 2011

Geruchtencircuit buigt zich over scherm iPhone

Digitimes heeft een gerucht de wereld in geholpen omtrent het glaswerk van de iPhone 5. Volgens de site, die zich baseert op “bronnen uit de industrie”, krijgt de volgende generatie iPhone een gebogen scherm. Het gerucht staat recht tegenover recente geluiden dat de nieuwe iPhone slechts een 3GS-achtige upgrade krijgt.

Vanwege de hoge kosten zijn glasfabrikanten terughoudend om snijmachines aan te schaffen. Om de productie te verhogen heeft Apple, volgens dezelfde bronnen, twee- tot driehonderd machines gekocht. De apparaten zouden opgeslagen staan in fabrieken waar Apple zijn producten assembleert.

Apple heeft eerder een gebogen scherm gebruikt bij de iPod Nano. Hierbij was de functie van het glas alleen cosmetisch. In telefoons is het nog niet eerder gezien, behalve bij de Google Nexus S. Alle eerdere Google telefoons hebben een boogje aan de onderkant waar fysieke knoppen zitten. Waarschijnlijk is er voor gebogen glas gekozen omdat dat toestel geen fysieke toetsen heeft. De Nexus S is een product van Samsung, dat tevens leverancier is van gebogen glas.

Wat zijn de voordelen van een gebogen scherm voor de iPhone? Is het alleen cosmetisch, kan het scherm groter gemaakt worden zonder de telefoon groter te maken of wordt er technologie ingebouwd in de dikkere gedeelten? Op de redactie komen we er niet uit. Heb jij een idee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geruchtencircuit buigt zich over scherm iPhone
Sluiten