Gerucht: ook films en tv-series in iCloud

8 reacties

Velen denken dat iCloud, het nog onbekende product dat maandag onthuld wordt door Apple, een dienst is die het streamen van muziek vanuit de ‘cloud’ mogelijk maakt. Nu gaat het gerucht dat ook films en tv-series beschikbaar zouden kunnen komen in iCloud, meldt Cnet.

Het is nog onbekend hoe gebruikers films kunnen uploaden, bekijken of kopen, maar gedacht wordt dat films opgeslagen kunnen worden op de servers van Apple om deze zo te streamen naar bepaalde apparaten.

Cnet vertelt dat het lastiger zou kunnen zijn voor Apple om deals te maken met film- dan met muziekmaatschappijen. Dit omdat filmmaatschappijen vaak exclusieve contracten hebben met tv-zenders.
Of dit gerucht klopt, weten we maandag 6 juni.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Sam Rijver

  Grote kans dat we hier nog even de boot mis lopen, als het al een van de iCloud functies is. Dan zie ik het eerst alleen nog in Amerika gebeuren. Ik wil Nefflix!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik wil beide niet, doe mij maar gewoon MobileMe functies gratis in iCloud:smile:

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ik ben zeer benieuwd naar deze dienst. Apple kan hiermee een slinger geven aan wéér een revolutie in de muziek- en filmindustrie.

 • Profielfoto
  mymac

  Het zou in mijn situatie wel ideaal zijn om m’n eigen materiaal te kunnen streamen vanaf een snelle iCloud server. Met mijn huidige upload snelheid van 3 mbit gaat HD kijken (Mac thuis > iPad/iPhone ‘buiten’) wat lastig. Maar de kans dat het op zo’n manier gaat werken is erg klein natuurlijk, als iedereen z’n TB’s in de iCloud gaat opslaan zit die binnen een dag vol.:lol:
  Ik zie het alleen niet zitten om voor al die films en series te gaan betalen, dan is mijn hele usenet account ook vrijwel overbodig in één klap. Maar ja, we zijn benieuwd hoe iCloud gaat functioneren!

 • Profielfoto
  N-Freak

  @ mymac

  Verdiep je even in Plex.

  Ik stream zelf gewoon HD content, 720p, over een 3Mbit lijn. Op het lokale netwerk zelfs 1080. Ziet er erg mooi uit op de iPhone en iPad. Uiteraard ben je helemaal afhankelijk van beide verbindingen en de kracht van de machine waar het op staat.

 • Profielfoto
  wimbers

  Misschien onderschat ik Apple, en ik hoop van niet, maar dit gaat 99% zeker niet wereldwijd werken.
  Zoals gemeld zijn deals met TV netwerken aardig richtinggevend, en die gaan niet zomaar prijsgeven.
  Als dat wel zou gebeuren kan je ziggo abonnement nog wel eens aardig prijzig gaan worden.

  het zou trouwens wel fantastisch zijn om via mijn apple TV of ipad overal bij mijn geabonneerde tv-series, films etc te kunnen.
  mijn HD abonnement zou nog wel eens op de tocht kunnen komen staan..

 • Profielfoto
  gerbenj

  Zal iCloud de naam iTunes niet gaan vervangen? Je kunt er niet alleen muziek downloaden, maar ook iOS-apps. Wellicht een samensmelting van de cloud, Mobile Me en iTunes?

 • Profielfoto
  klaasb

  krijg ik nou eindelijk waar voor mijn .mac geld?