Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 17 mei 2011

Geheim rondom verjaardag Apple Store

Donderdag 19 mei is het precies tien jaar geleden dat de eerste Apple Store het levenslicht zag. Vorige maand kwamen er al berichten dat winkelpersoneel geen vakantiedagen rond deze datum mocht opnemen. Inmiddels gaan de geruchten door. Binnenkort een productlancering?

Aankomende zaterdag moeten ongeveer tien tot vijftien mensen per Apple Store een nachtdienst draaien. Werknemers mogen tijdens de shift geen telefoons bij zich dragen en worden verplicht een geheimhoudingsverklaring te tekenen. De Stores worden van het publiek afgeschermd door zwarte gordijnen.
Vanaf zondagochtend staan er meetings gepland in de Apple Stores. De laatste bijeenkomsten vinden zondagavond plaats. Er is niet aangegeven of het alleen om de Amerikaanse winkels of een wereldwijde actie gaat.

Volgens de geruchten zijn er leveringen geweest die achter slot en grendel zijn geplaatst. Het zou om hardware gaan, maar dit is niet bevestigd. Vrijdag en zaterdag wordt er naar verwachting nog meer geleverd.

Het personeel heeft de opdracht gekregen om een aantal gigabytes aan trainingsmateriaal te downloaden. De data is beschermd met een digitaal slot. Het betreft geen tijdslot, maar een wachtwoord. Managers en personeel krijgen dit zaterdagmiddag.

Wat Apple van plan is kunnen we alleen maar gissen. Gezien de laatste geruchten lijkt het geen nieuwe iPhone te zijn. Lion is in zijn geheel uitgesloten. Nieuwe iPods zou kunnen en ook MacBook of MacBook Air is mogelijk. Toch klinkt het niet logisch. Zeker aangezien Apple zo extreem mysterieus doet.
Zal het dan toch om de clouddienst draaien? Misschien met bijbehorende hardware? Het ziet ernaar uit dat we nog een aantal dagen moeten wachten. Wie hoopt er stiekem op de HumancentiPad?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geheim rondom verjaardag Apple Store
Sluiten