Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Geruchten 25 mei 2011

Geen iOS 5 voor 3GS?

De hoofdredacteur van Mobile-Review.com, Eldar Murtazin, heeft een tweet geplaatst waarin hij stelt dat iOS 5 niet compatible is met de iPhone 3GS. Deze telefoon werd twee jaar geleden uitgebracht en dient sinds de release van de iPhone 4 als instapmodel.

In december 2010 beweerde Murtazin dat de iPad 2 een USB-aansluiting zou krijgen. Dat blijkt achteraf niet waar te zijn. De informatie waar hij nu mee komt lijkt meer voor de hand te liggen. Zeker gezien de problemen van de iPhone 3G na het uitbrengen van de iOS 4.0-update vorig jaar.

Bij de release van iOS 4 werd het nog oudere 3G-model nog wel ondersteund. De software was speciaal voor het oudere model uitgekleed. Desondanks de afwezigheid van ‘multi-tasking’ en achtergrondafbeeldingen, klaagden veel gebruikers dat hun telefoon te traag was geworden. Een paar maanden na de release bracht Apple een update uit die beter op de iPhone 3G presteerde. Een maand later presenteerde het zelfs een tweede snelheidsaanpassing. Na deze 4.2-update was het echter gedaan met updates op de 3G. IOS 4.3 werd voorbehouden aan iPhone-bezitters met minimaal een 3GS.

De iPhone 3GS wordt nog steeds veel verkocht. Het toestel wordt in periodes zelfs meer verkocht dan nieuwe, concurrerende telefoons met het Android besturingssysteem van Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen iOS 5 voor 3GS?
Sluiten