Geen iAds in apps gericht op kinderen

7 reacties

Een ontwikkelaar stuurde Apple een e-mail toen hij zag dat er geen iAds meer werden aangeboden in zijn app. De app richt zich volledig op kinderen en dat is volgens Apple het probleem. Adverteerders willen niet dat hun advertenties worden aangeboden in apps die zich richten op die doelgroep.

Mike Zornek, de ontwikkelaar, vindt het jammer dat Apple geen advertenties meer aanbiedt in zijn app. Hij is overgestapt naar concurrent AdMob, dat in handen is van Google. Dat bedrijf levert genoeg advertenties, maar per uiting levert het minder geld op.

Zornek heeft op zijn blog duidelijk gemaakt dat hij niet blij is met de manier waarop Apple heeft gecommuniceerd. Volgens Zornek had Apple dit vooraf moeten aangeven, bijvoorbeeld via de ontwikkelaarssite van iAd. Hij waarschuwt programmeurs, zich niet blind te staren op Apple.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  joostwijnglas

  Lijkt me logisch. Voor adverteerders is de 20-49 ‘boodschappers’ doelgroep héél belangrijk, en zij willen niet hun kostbare ‘marketing dollars’ aan kinderen verknoeien.

 • Profielfoto
  Munchlax

  Lijkt me logisch. Voor adverteerders is de 20-49 \’boodschappers\’ doelgroep héél belangrijk, en zij willen niet hun kostbare \’marketing dollars\’ aan kinderen verknoeien.

  Ik denk dat Apple gewoon geen advertenties aan kinderen geeft, omdat die uit nieuwsgierigheid er op gaan klikken. Ze weten niet wat het is. Het houdt kinderen van het gebruik van de bestemde app en kinderen doen verder niets met de producten in de reclames.

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Verstandige keuze van Apple.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Zorgen ze een keer dat er niet geklaagd kan worden, over kinderen die iets doen wat niet de bedoeling is, IS HET WEER NIET GOED!:cry:

  Zo kun je blijven zeuren.

 • Profielfoto
  Ostinato

  Mwa. Als ik een app voor kinderen zou ontwikkelen, zou ik wel graag vooraf willen weten dat ik dan geen geld kan verdienen vie iAd. Voor de meeste apps is toch een behoorlijke investering nodig. Maar goed, nu weten ze het. Apple zal de voorwaarden wel aanpassen.

  Maar wel goed dat kinderen niet worden lastiggevallen met ads, dat dan weer wel.

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Laat die Zornek het lekker uitoeken… En ergens anders kindertjes gaan lokken. Ga je spelletjes lekker op Google verzieken met advertenties. Kinderen worden al genoeg misbruikt door ze allerlei rotzooi door de strot te drukken met advertenties. Ga zo door Apple.

 • Profielfoto
  iep

  Ik denk dat de ontwikkelaar zich moet realiseren dat het vertonen van advertenties richting kinderen een nogal erg gevoelig onderwerp is, ook in de politiek. Dat soort zaken behoor je als ontwikkelaar te weten, dat moet niet een advertentiepartij je hoeven te vertellen. Common sense heet zoiets in het Engels…