Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 11 mei 2011

Geen iAds in apps gericht op kinderen

Een ontwikkelaar stuurde Apple een e-mail toen hij zag dat er geen iAds meer werden aangeboden in zijn app. De app richt zich volledig op kinderen en dat is volgens Apple het probleem. Adverteerders willen niet dat hun advertenties worden aangeboden in apps die zich richten op die doelgroep.

Mike Zornek, de ontwikkelaar, vindt het jammer dat Apple geen advertenties meer aanbiedt in zijn app. Hij is overgestapt naar concurrent AdMob, dat in handen is van Google. Dat bedrijf levert genoeg advertenties, maar per uiting levert het minder geld op.

Zornek heeft op zijn blog duidelijk gemaakt dat hij niet blij is met de manier waarop Apple heeft gecommuniceerd. Volgens Zornek had Apple dit vooraf moeten aangeven, bijvoorbeeld via de ontwikkelaarssite van iAd. Hij waarschuwt programmeurs, zich niet blind te staren op Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen iAds in apps gericht op kinderen
Sluiten