‘Geen grote leveringsproblemen iPad 2’

13 reacties

Volgens AppleInsider zorgt de explosie van vorige week bij Foxconn niet voor grote leveringsproblemen van de iPad 2. Bijna twintig procent van alle geproduceerde iPads 2 zou van die locatie afkomstig zijn. DigiTimes meldt dat het om bijna dertig procent gaat.

AppleInsider bericht ook dat de beoogde lanceringsdatum van de nieuwe iPhone niet in het gedrang komt. Wat daar precies van waar is weten alleen de hoge piefen bij Apple. Het bedrijf kan altijd nog kiezen voor een US-only release, waarbij andere landen later volgen. Daarnaast heeft Apple ook niet officieel bekend gemaakt wanneer de nieuwe iPhone in de schappen ligt. Van echte uitstel zal dus geen sprake zijn.De explosie in Chengdu heeft drie levens geƫist. Het aantal gewonden staat op vijftien. Foxconn heeft aangegeven mee te werken aan het politieonderzoek. De productie is sinds de explosie stilgelegd. Het is onbekend hoe lang dat zo blijft.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  maxyboy1001

  Is het niet veel belangrijker dat er niet meer mensen zijn omgekomen bij die explosie?!

 • Profielfoto
  daanclasener

  @maxyboy1001 ja weet je wat het is, dit is een Apple-fansite dus, als je informatie wilt over dat ongeluk moet je gewoon ff googlen. En tuurlijk is het rot voor die mensen, maar je kan er toch niets aan doen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Klinkt een beetje als: “Er zijn toch nog genoeg Chinezen over”
  En eh…..rot voor die mensen, maar dan moet je op een andere site wezen, want Applefans hebben daar geen boodschap aan of zo….
  Toch beetje aso.

 • Profielfoto
  maxyboy1001

  @MacAanZee en @daanclasener Ja dat is wel zo. maarja het zijn mensenlevens ik wed dat als dit in nederland gebeurd was dat om de vijf seconden berichtgeving was hierover zelfs op OMT over hoeveel ‘nederlanders’ er bij omgekomen zijn.. ik vindt het belangrijker dat het daar goed gaat dan dat de iPad vertraging heeft..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat vind ik dus ook. Interesseert mij niet zoveel hoeveel procent iPads er vertraagd zijn. Als wij wat langer moeten wachten voor meer veiligheid daar, heb ik dat liever

 • Profielfoto
  Marcjah

  ver-van-mijn-bed-show

  Als de iphone5 maar eind vd zomer te koop is :]

 • Profielfoto
  7836

  Als mens schaam ik me diep voor de reacties hier…

  Drie mensen dood. Waarschijnlijk ook gewonden. Voor veel mensen geen werk en een bedrijf dus deels naar de knoppen.

  Maar er zijn mensen die levertijd van een computertje of een telefoontje belangrijker vinden. Totdat het hen overkomt. Ach; het fijne van het leven is dat ook die mensen eens zullen meemaken dat er belangrijker dingen in het leven zijn dan een stukkie hardware.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het gaat er denk ik niet om dat mensen het niks kan schelen. Het gaat er meer om dat deze site verder geen doel heeft om mensenleed te melden. Als je op een autoforum kijkt over de vertragingen bij Japanse autobedrijven zal het vooral daarover gaan en niet zozeer over de doden bij de ramp.

  Daarnaast kan ik me ook wel voorstellen dat mensen zich hier moeilijk bij kan inleven. Het is immers erg ver weg en een gering aantal doden vergeleken met andere zaken in China (vraag maar aan Jan Marijnissen:)).

  Desalniettemin is het erg voor de mensen die overleden zijn en de nabestaanden. Maar je kan mij niet wijsmaken dat jij er echt wakker van ligt.

 • Profielfoto
  daanclasener

  Oke, even voor de duidelijkheid, ik vind het echt heel triest voor die mensen, maar ik bedoelde dat als je informatie over die ramp wilt, dan zal je dat waarschijnlijk niet vinden op een fansite voor Apple. Niet dat ik niet meeleef, maar ik vind het niet gek dat het hier over de vertraging gaat van de iPad in plaats van de mensen daar.

 • Profielfoto
  spacefreek
 • Profielfoto
  spacefreek
 • Profielfoto
  Aidovive

  Verbazingwekkend dat mensen bepaalde zaken niet kunnen scheiden. Er zijn hier twee aspecten, het menselijke, en het zakelijke.

  Vreselijk dat er mensen zijn omgekomen. Dat valt alleen maar te betreuren. Het heeft grote gevolgen voor de families en betrokkenen.

  Een tweede aspect is het zakelijke aspect. Het stil leggen van de fabriek heeft gevolgen voor Foxconn en Apple en daarmee ook de mensen die de producten van deze bedrijven kopen. En dat wordt hier in dit artikel behandeld.

  Dat wil nog niet zeggen dat het zakelijk aspect boven het menselijk aspect gaat. Die dingen zijn niet met elkaar te vergelijken maar hebben indirect wel met elkaar te maken. :sealed:

 • Profielfoto
  Aidovive

  @spacefreek Ja, begrijpelijk dat er steeds over wordt gediscussieerd op een Apple fansite. De iPad2 is nergens te krijgen en mensen die er graag een zouden willen kopen willen weten waar ze aan toe zijn.