Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 5 mei 2011

Draadloze updates met iOS 5?

Het blijft toch wat jammer; heb je zo’n ingenieus stukje draadloos techniek als de iPhone 4, blijkt het dat je het apparaat alsnog aan de Mac moet verbinden om het te voorzien van updates. Dat lijkt nu verleden tijd, althans, met de komst van iOS 5. 9to5Mac gelooft namelijk dat het met deze update eindelijk mogelijk is om je iPhone draadloos van updates te voorzien.

Apple heeft de techniek in huis (net als ‘tethering’), maar het is vooralsnog wachten op telecomaanbieders die deze dienst willen ondersteunen. Met het draadloos updaten van de firmware gaat namelijk behoorlijk wat bandbreedte gemoeid, aangezien het hier vaak om honderden megabytes gaat. In de US zou Apple al in gesprek zijn met telecomgigant Verizon om de mogelijkheid om draadloos te kunnen updaten zo snel mogelijk uit te rollen. Op dit moment is het nog niet bekend of Apple ook in gesprek is met Nederlandse aanbieders.

Wat betreft iOS 5 en verdere informatie daarover blijft het even wachten tot begin juni. Dan wordt namelijk de jaarlijkse WWDC gehouden en het is zeer aannemelijk dat we dan meer te horen zullen krijgen over iOS 5. One More Thing is van de partij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Draadloze updates met iOS 5?
Sluiten