Statenweg
Statenweg Geruchten 5 mei 2011

Deze zomer een nieuwe iPhone, of toch niet…

Nu de WWDC weer voor de deur staat, wordt er hevig gespeculeerd of Apple wel of geen nieuwe iPhone zal aankondigen. De mensen die geloven dat Apple dit wel zal doen, komen met het argument dat sinds de introductie van de iPhone in 2007 de gadget elk jaar rond de zomer vernieuwd is.

Apple lijkt zich dus aan een productcyclus van één jaar vast te houden, net zoals we er vergif op kunnen innemen dat in de herfst nieuwe iPod-modellen het levenslicht zien. De vraag is echter of de vernieuwingen per se in de hardware gezocht moeten worden.

Een aantal directeuren van Apple, waaronder CFO Peter Oppenheimer, hebben tegenover analist Katy Huberty verklaard dat zij de productcyclus vooral zien als iets dat gedreven wordt door de software en niet zozeer door de hardware. Apple zal naar eigen zeggen tijdens de WWDC in juni ‘de toekomst van iOS’ onthullen, mogelijk in de vorm van een nieuwe versie van iOS met veel nieuwe functies voor de iPhone.

Uit deze uitspraak valt af te leiden dat Apple het dit jaar vooral zal zoeken in een vernieuwing van de software om de verkoop van de iPhone een impuls te geven, in plaats van het introduceren van nieuwe hardware. Dit kan eveneens verklaren waarom Apple onlangs nog een witte versie van de iPhone 4 op de markt bracht.

Reageer op artikel:
Deze zomer een nieuwe iPhone, of toch niet…
Sluiten