Designer maakt concept voor spraakherkenning in iOS 5

15 reacties

Nadat Apple de iPhone-app Siri heeft gekocht, wordt er druk gespeculeerd over stemherkenning op de iPhone. Volgens sommigen zal dit dé feature van iOS 5 zijn, dat waarschijnlijk tijdens de WWDC aangekondigd wordt. Designer Jan-Michael Cart heeft een filmpje gemaakt hoe stemherkenning in iOS 5 er volgens hem uitziet, schrijft MacStories.

Natuurlijk is er al een vorm van stemherkenning in iOS ingebouwd, waarmee je middels je stem iemand kunt bellen en je muziek kunt bedienen. Dit is echter niet heel erg uitgebreid. Net als bij de huidige spraakherkenning, wordt deze in dit concept geactiveerd via de homeknop, waarna je met je stem een bepaalde applicatie kunt openen.

Als je de spraakherkenning wil gebruiken om een email of sms’je in te spreken, houd je het tekstveld een paar seconden ingedrukt om deze zo te activeren. Ook stelt Cart zich voor dat er een API beschikbaar komt voor ontwikkelaars waardoor stemherkenning makkelijk ingebouwd kan worden in hun apps.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  kaanmijo

  Je iOS apparaat ontgrendelen via je stem, dát zou pas vet zijn:eek:

 • Profielfoto
  Michaeldw

  Dus eerst de Home button inhouden, dan spreken ‘launch messages’.
  Nou, geweldig ‘designert’ (of is het gewoon iemand die het leuk vindt om filmpjes op youtube te pompen) je bent 10x sneller bent als je je vinger gewoon op ‘messages’ plaatst.

 • Profielfoto
  Froggle

  Iets wat ze al veel eerder hadden kunnen fixen is dat even de naam wordt opgenoemd van de persoon die belt wanneer ik m’n in-ears in heb.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @kaanmijo
  Dat kon Apple in 1999 al. Jammer genoeg werkte het nooit bij mij…:lol:

 • Profielfoto
  hoipim

  Dat is wat voor mij! Dan kan ik tennisten geen spelling’s fouten meer maken!

 • Profielfoto
  timmiex

  ik betwijfel het of er dan ook meteen een nederlandse variant komt:(

 • Profielfoto
  nookie

  @hoipim: Nee, lekker blind vertrouwen op spraakherkenning. Ik heb het idee dat degene overdreven goed ABN moet praten, zonder een vorm van accent, wil de iPhone je spraak goed omzetten naar tekst. Dat worden hilarische woorden en zinnen. De spellingscontrole zuigt al behoorlijk, laat staan deze optie.

 • Profielfoto
  iamthei

  Ik moet zeggen dat dit er redelijk geloofwaardig uitziet voor een Apple-rumor of -design. Lekker minimalistisch, echt Apple!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nah, hoeft niet zo zeer van mij:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  “Thanks, I thought so too”, en dan staat er plots ‘Tekst zijn dacht show toe’… Handig! :angry:

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Dit faalt. Niet goed over nagedacht.

 • Profielfoto
  Dakterras

  @Dagaloni: Ja, want jij gaat in je eigen tijd gratis en voor niks compleet tot in de finesses doordachte concepten ontwikkelen die Apple zo in kan zetten. Het is slechts een zetje in de richting, de daadwerkelijke uitvoering zal uiteraard nog altijd van Apple zelf moeten komen.

 • Profielfoto
  Chillie

  @Michaeldw probeer het eens als je aan het fietsen bent of met het verkeer bezig bent. Dan wil je niet je blik van de weg af halen en is spraakherkenning voor het launchen van apps weer wel heel praktisch.

  Ik gebruik het nu met mijn headset op de fiets: even ingedrukt houden en vertellen wie er gebeld moet worden, welke nummer gespeeld moet worden, etc. Werkt redelijk goed zelfs als het waait.

 • Profielfoto
  Michaeldw

  Dan nog is even op Berichten drukken sneller.
  En trouwens, ik gebruik ook de spraakherkenning op de fiets. Vooral bij gebruik van de iPod functie. ‘Speel muziek van Muse af’ resulteert ook wel eens in ‘… bellen’. Niet fijn.

 • Profielfoto
  kortlontje

  Mocht dit echt gaan werken ben ik blij!

  Kan ik in de auto ook nog eens mails schrijven en versturen.. Ideaaal