Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 16 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

Designer maakt concept voor spraakherkenning in iOS 5

Nadat Apple de iPhone-app Siri heeft gekocht, wordt er druk gespeculeerd over stemherkenning op de iPhone. Volgens sommigen zal dit dé feature van iOS 5 zijn, dat waarschijnlijk tijdens de WWDC aangekondigd wordt. Designer Jan-Michael Cart heeft een filmpje gemaakt hoe stemherkenning in iOS 5 er volgens hem uitziet, schrijft MacStories.

Natuurlijk is er al een vorm van stemherkenning in iOS ingebouwd, waarmee je middels je stem iemand kunt bellen en je muziek kunt bedienen. Dit is echter niet heel erg uitgebreid. Net als bij de huidige spraakherkenning, wordt deze in dit concept geactiveerd via de homeknop, waarna je met je stem een bepaalde applicatie kunt openen.

Als je de spraakherkenning wil gebruiken om een email of sms’je in te spreken, houd je het tekstveld een paar seconden ingedrukt om deze zo te activeren. Ook stelt Cart zich voor dat er een API beschikbaar komt voor ontwikkelaars waardoor stemherkenning makkelijk ingebouwd kan worden in hun apps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Designer maakt concept voor spraakherkenning in iOS 5
Sluiten