Camera nieuwe iPhone ‘minder’ flitsend?

14 reacties

Apple.pro heeft cameraonderdelen van de iPhone 4 vergeleken met de modules die in de nieuwe iPhone schijnen te komen. Bij de iPhone 4 zaten de lens en flitser aan elkaar vast. Apple’s nieuwe telefoon krijgt volgens de geruchten een losse module voor zowel de lens als de flitser. Dit betreft alleen de camera aan de achterzijde.

Een eerder gerucht gaf al aan dat de flitser verder van de lens af geplaatst zou worden. Door de vergelijking van Apple.pro lijkt dat gerucht aan betrouwbaarheid te winnen. Dat geldt ook voor de foto van een hoesje voor de nieuwe iPhone. Deze werd afgelopen weekend geplaatst.

De witte variant van de iPhone 4 werd mede uitgesteld door de plaatsing van de flitser ten opzichte van de camera. Door slechte dekking van de witte verf en de kleine afstand tussen de onderdelen, flitste er licht door de behuizing van de telefoon. Het resultaat is een vlek op de foto aan de kant van de flitser. Als de flitser daadwerkelijk verder van de lens af wordt gepositioneerd, lijkt een deel van het verfprobleem bij de witte iPhone (4S/5) permanent opgelost. En dat zonder een extra likje verf. Scheelt toch al gauw het vermeende verschil van 0,2mm, toch Phil?

Op de website van Apple.pro staat een ‘schets’ van de nieuwe iPhone. Onderstaande is dus geen officiële of gelekte foto.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Oldekamp

  Ik vind het echt lelijk lijken..

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo lelijk. je hebt serieus een cirkel van ene paar mm aan de andere kant staan. :/

 • Profielfoto
  csteelooper

  Hmmm… Ik wacht wel af… Tegen de tijd dat de iPhone 4S(/5) er is ga ik ’t van dichtbij zien, want ik ga ‘m welhaast zeker halen…

 • Profielfoto
  Aidovive

  Minimaal verschilletje in de camera dus. Hopelijk zal er wel een A5 in zitten, en wellicht dus een ietsiepietsie groter scherm… Dan kan mijn 3GS met de VUT en zijn laatste dagen slijten in de hoedanigheid van een iPod Touch.

 • Profielfoto
  donut

  Het is heel slim om de flitser te verplaatsen- leek me al een goed idee
  Het rode ogen effect was on onontkoombaar is is mogelijk nu verholpen.
  wat mij betreft had de afstand maximaal mogen zijn ( diagonaal)

 • Profielfoto
  Chorro

  Het resultaat is een vlek op de foto aan de kant van de flitser.

  Dat heb ik nu ook met m’n zwarte iPhone 4. Is dus niet zo zeer een probleem van de witte denk ik, of ik moet de enige zijn die dit heeft met een zwarte iPhone.

 • Profielfoto
  appelboer

  zou je nou niet een minimale schaduw bij iedere foto te zien krijgen? aangezien de flitser verder van de camera zit lijkt me dat je bij iedere foto dus een kleine schaduwrand krijgt…
  iemand daar een idee over/ervaring mee?

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  @appelboer:
  De flitser van mijn DSLR camera zit ook net zo ver (of misschien verder) van mijn lens af. En ik heb nog nooit een schaduw kunnen vinden op foto’s. Dus ik denk dat dat wel mee zal vallen.

 • Profielfoto
  iPredict

  No beauty without pain zou ik zeggen. Dat geldt voor zowel het uiterlijk van de iPhone als voor de kwaliteit van de foto’s. Het mooiste (esthetisch) zou natuurlijk een iPhone zonder camera’s zijn, maarja dat wil natuurlijk niemand.

 • Profielfoto
  Hightechwimpie

  Waarom maakt men zich druk om die flitser over hoe en waar?
  Wat veel belangrijker is is wat gaat Apple doen aan de antenne want als die op de zelfde manier word geplaatst als de iPhone 4 word het weer een waardeloze iPhone.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Hoe verder van de lens, hoe beter! Een van de ergernissen die ik bij mijn iPhone 4 ervaar…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Hightechwimpie……ach…telefoneren is toch één van de minder belangrijke dingen die je met een iPhone kan doen:grin:

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  In dat geval kan de app Heart rate wel opdoeken. Deze meet de hartslag met de ingebouwde camera doormiddel van de reflectie van het (flits) licht. Jammer dan. Einde app voor de nieuwe iPhone.

 • Profielfoto
  appelboer

  @Hightechwimpie

  ach dat gezeur over die antenne, ik werk zelf in een Apple winkel en krijg er echt NOOIT klachten over.
  je zie wel als je de hele iPhone omklemt minder streepjes bereik, maar alles doet het nog gewoon hoor.