Beveiligingsupdate verwijdert MacDefender

10 reacties

Apple heeft een beveiligingsupdate beschikbaar gesteld die de (zogenaamde) antivirus-software MacDefender verwijdert. Na installatie van de update gaat je Mac op zoek naar MacDefender en varianten hiervan en vervolgens van je computer verwijdert.

Reden hiervoor is dat de software volgens Apple malware is. De applicatie is alleen maar uit op de informatie van je creditcard die vervolgens gebruikt wordt voor fraude. De beveiligingsupdate kun je installeren via Software-update. Nadat Apple de malware heeft opgespoord en verwijderd, ontvang je een melding.

Apple biedt hier meer informatie.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Bij mijn weten heb ik die MacDefender nog niet geïnstalleerd. Maar ik heb de update toch maar gedownload. Je weet nooit.

 • Profielfoto
  defores

  Mag hopen dat je de update van Apple hebt geinstalleerd?:eek:
  MacDefender is juist de boosdoener die je niet moet installeren:wink:

 • Profielfoto
  MASS_IT

  Mooie nieuwe functionaliteit waarbij Mac OS X een lijst bijhoudt van “veilige” bestanden. Nu ook aan het uit te schakelen in Systeemvoorkeuren.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Mag hopen dat je de update van Apple hebt geinstalleerd?:eek:
  MacDefender is juist de boosdoener die je niet moet installeren:wink:

  Het kwam misschien wat verwarrend over in mijn post maar ik had het wel degelijk over de update. Ik ben niet dom..;)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Bij hoge uitzondering (bij een Security-update) hoef je dit keer niet je Mac te herstarten.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Macintox

  Ik ben juist een ontzettend tevreden MacDefender-gebruiker. Scant mijn computer te pas en te onpas op allerlei nare PC-virussen en het programma heeft een kekke windows XP uiterlijk. En het programma denkt ook met je mee, het kwam spontaan opdagen. Gelukkig kon de hele versie kopen met mijn creditcard. Ik heb meteen 5 licenties gekocht voor vrinden en familie.

  Ik weet niet waarmee Apple denkt bezig te zijn met deze update, ik denk dat ze zelf ook zo’n programma willen gaan uitbrengen;-)

 • Profielfoto
  ipieter01

  En het programma denkt ook met je mee, het kwam spontaan opdagen. Gelukkig kon de hele versie kopen met mijn creditcard.

  Beetje verdacht hè? Een programma dat opeens geïnstalleerd wilt worden en daarna geld gaat vragen.

  Ps: ik hoop wel dat het een grap is?:slant:

 • Profielfoto
  Bob Ross

  volgens mij is echt bij bijna iedereen hier z’n sarcasmedetector stuk..

 • Profielfoto
  Goodheart

  En het is toch 1-6 i.p.v. 1-4:lol:

 • Profielfoto
  iep

  Mooie nieuwe functionaliteit waarbij Mac OS X een lijst bijhoudt van “veilige” bestanden. Nu ook aan het uit te schakelen in Systeemvoorkeuren.

  Zoals in KB artikel HT4651 te lezen is kun je met deze optie het dagelijks updaten van de definitions in- en uitschakelen. Nu alleen hopen dat Apple ook daadwerkelijk zo snel met definitions komt. Deze update heeft namelijk te lang op zich laten wachten.