AT&T medewerker: “Geen nieuwe iPhone in juni/juli”

17 reacties

Je vakantiegeld is veilig dit jaar. De geruchten deden al een tijd de ronde, maar het lijkt er nu toch echt op dat we geen nieuwe iPhone hoeven te verwachten rond juni dit jaar. Dit bericht komt aan de hand van een medewerker van AT&T, de telecomaanbieder die geruime tijd de iPhone exclusief aanbood in Amerika.

Een lezer van de site MacRumors kwam met de vraag over de nieuwe iPhone toen bleek dat het subsidieplan van AT&T met enkele maanden was uitgesteld. De medewerker gaf inderdaad aan dat dit is omdat Apple hen had verteld dat een release van de iPhone 5 in de vroege zomermaanden er niet in zit. MacRumors geeft aan dat dit nieuws met enige scepsis moet worden gelezen, maar het bericht verdient geloofwaardigheid door het statement van de medewerker en het feit dat Apple direct als bron werd genoemd.

Dit jaar zal naar alle waarschijnlijkheid het eerste jaar zijn sinds 2007 dat er geen iPhone rond juni wordt gepresenteerd. De pijlen zijn nu gericht op september, maar aangezien dat de maand is waarin de iPods traditiegetrouw van een update worden voorzien, blijft het de vraag hoe Apple dat aan gaat pakken. De WWDC van dit jaar staat in het teken van Mac OS X Lion en naar alle verwachting een update voor Apple’s mobiele software iOS.

Ze zeggen wel eens dat geduld een schone zaak is, maar die uitspraak komt vast niet van een Apple-fan. Mocht je echt schuimbekkend op een nieuwe iPhone zitten te wachten, dan kun je je honger altijd nog stillen door de witte versie van de iPhone 4 te kopen. Die is ook nieuw. Nou ja, een beetje dan.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  iAlwin

  Ik denk dat we gewoon niet zo moeten speculeren en domweg moeten afwachten. Geruchten blijven geruchten…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Tja… een gerucht dat inderdaad helemaal niks zegt. Dan nog, zal mij benieuwen hoe lang Apple nog kan leunen op de iOS die ze nu aanbieden. Android wint snel terrein en het aanbod van toestellen liegt er ook niet om. Neemt niet weg dat ik nog steeds erg tevreden ben met mijn iPhone 4!

 • Profielfoto
  Yannes

  Is ook wel logisch, Apple wil de iPhone 4 White edition nog even goed verkopen voordat ze de iPhone 5 releasen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Waarom zouden ze de iPhone 5 later willen verkopen? Puur om de witte iPhone lijkt me wat stug. Want de A5 processor ligt er al. Warmte-problemen voor de dual core? (de iPad 2 heeft toch een groter oppervlak), de 8 megapixels camera laat op zich wachten?

  Kortom, tot nu toe klinkt het als een broodje poep verhaal zonder echte geldige argumenten.

 • Profielfoto
  bram91

  Het lukt ze niet om de iPhone 5 in juni/juli te lanceren, dus hebben ze gezorgd dat ze de witte iPhone nu nog lanceren, zodat deze nog even goed kan verkopen en het geeft ze tegelijkertijd wat meer tijd voordat ze de iPhone 5 uitbrengen;)

  Gezien de uitnodigingen voor WWDC verwacht ik ook geen nieuwe iPhone op WWDC. Misschien na de zomer of anders begin januari denk ik..

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik denk dat ze alle iOS devices graag samen uitbrengen, samen met het OS zelf. Dat is praktischer.

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  Een iPhone5 met een 5 inch display, dat zou ideaal zijn:heart:

 • Profielfoto
  Afroman

  Misschien na de zomer of anders begin januari denk ik..

  Een telefoon die anderhalf jaar oud is is wel heel erg Gandalff.

  Een iPhone5 met een 5 inch display, dat zou ideaal zijn [heart]

  Ik weet niet hoe groot jouw zakken zijn, maar dan koop ik wel een iPad. Daarnaast is dit ook helemaal niet leuk voor de developpers. Kunnen ze weer alles transformen naar een iPhone met een 5 inch scherm. Dat is juist de kracht van iOS. Het draait op een tiental apparaten, maar met slechts 3 verschillende resoluties (iPhone/iPhone3GiPhone3GS/iPod touch 1 t/m 3)(iPad 1/2)(iPhone4/iPod touch 4 retina). Bij Android heb je zoveel verschillende apparaten en zoveel resoluties. Dat werkt niet relaxed voor de developpers.

 • Profielfoto
  PuddingNL

  Geruchten blijven geruchten. Ik neem pas iets aan als ik de keynote in juni zie.
  Zou wel jammer zijn, ik mag mijn abonnement op dit moment al verlengen en op deze manier wordt de verleiding om de iPhone 4 te nemen wel steeds groter.

 • Profielfoto
  XBL

  Het gerucht gaat al maanden en komt van meerdere bronnen. Belangrijkste bron? Het feit dat fabrikanten nog niets hebben vrij gegeven over orders, terwijl dat andere jaren wel het geval was. Ook zijn er nog geen beta van het nieuwe iOS, wat kan duiden op een vertraagde release daarvan (die ze wellicht willen laten samenvallen met de nieuwe iPhone – wie koopt er nou een nieuw toestel als er nauwelijks nieuwe features op zitten).

 • Profielfoto
  DoppieDoppie

  Geduld blijft een schone zaak. Als ik de iPhone 5 uiteindelijk in mijn knuisten heb ben ik mezelf dankbaar dat ik gewacht heb. Maar ik snap de drang naar een nieuwer toestel. Troost jezelf met de gedachte dat het te allen tijde een luxeprobleem blijft. :sarcastic:

 • Profielfoto
  AppelNL

  Apple doet dit jaar extra voorzichtig… Weet je nog, vorig jaar dat gizmodo hem in handen had?

  Er zijn ook eigenlijk geen verdere aanwijzingen, omdat de nieuwe iphone een A5 processor krijgt, die reeds gemaakt word… Er komt dit jaar ook een 64gb optie, wordt reeds gemaakt voor de ipod touch.

  Het design zal net als bij de update van 3G naar 3Gs niet veranderen!

  Het geheugen ging er met de 3Gs ook op vooruit, dit jaar komt er 64 GB!!!

  Apple stopt er gewoon wat nieuwe dingen in die al gemaakt worden voor andere producten!

  DIT IS WAT ER WEL GAAT GEBEUREN OP HET WWDC 2011!!!!

 • Profielfoto
  Elinious

  Kunnen ze het dan niet omdraaien? Als in september traditiegetrouw de nieuwe iPods uitkomen, en in Juni de nieuwe iPhone? Ik bedoel, als ze nog niet klaar zijn met de nieuwe iPhone dan lijkt het me een begrijpelijke stap om dan eerst de nieuwe iPods uit te brengen en dan pas de iPhone in september.

 • Profielfoto
  MichielG

  “…omdat Apple hen had verteld” hen=hun… (als er aan bij had gestaan, zou het wel hen zijn, maar dat is niet het geval…)

 • Profielfoto
  Osipz

  De iPods nu uitbrengen lijkt mij erg kort dag, vorig jaar waren ze in juni ook nog niet zo ver. (aanraakschermpje voor de iPod shuffle werd pas in juni op grote schaal besteld.

  Ik wacht het wel af, mijn abonnement loopt pas in januari af.

 • Profielfoto
  janvanderploeg

  “Tel wat je hebt en niet wat je mist”

  ;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit bericht van ‘een medewerker’ van AT&T zegt helemaal, maar dan ook HELEMAAL niks!! Dat is waarschijnlijk gewoon een telefonische helpdeskmedewerker die een antwoord wil geven op de vraag van een klant. En dat soort medewerkers zijn vaak heel slecht op de hoogte. Heb ik vaak ook gemerkt bij T-Mobile. Dan stond het hier al hier bij OMT en andere Apple sites al stijf van behoorlijk ‘betrouwbare’ geruchten over de release van een nieuwe iPhone en wisten ze bij T-Mobile helemaal niks, of deed zo’n medewerker een beetje stoer over dat Apple hun verteld zou hebben dat het uitgesteld was, want gewoon onzin was. Laten we eerlijk zijn: Apple vertelt hun helemaal niks. Ook APR’s weten vlak van tevoren nog niks. Dat is ook vaak hun grote frustratie dat ze niet vooruit kunnen plannen en organiseren. Maar zo is het nou eenmaal bij Apple en zo blijft het ook spannend. Ik hoop persoonlijk wel dat de iPhone 5, zo blijf ik hem maar noemen, wel deze zomer komt, want ik heb de 4 moeten overslaan.

  Ben inderdaad in de verleiding de witte iPhone 4 te kopen, want ik vind wit veel mooier en wil ook graag een witte iPhone 5.

  Je moet de release van de iPhone 5 helemaal los zien van de witte iPhone 4.
  Dat is technisch natuurlijk precies hetzelfde product als de zwarte en het bijt mekaar dus helemaal niet. Aan de andere kant trekt het toch een heel aparte doelgroep, omdat er nou eenmaal een apart groepje mensen is dat meer van wit houdt dan van zwart. Je ziet vooral vrouwen en creatieve mensen met witte iPhones. De witte iPhones 3G en 3Gs zijn ook absolute collectors items. Je ziet er bijna niemand mee. Heb altijd spijt gehad dat ik toen al niet een witte heb gekocht. Het is veel aparter!

  Maar het uitbrengen van de witte iPhone 4 was een half jaar geleden al gemeld door Apple en staat los van de iPhone 5. Ik denk dat na het uitkomen van de iPhone 5 de zwarte en witte iPhone 4 het voordeliger instapmodel van de iPhone blijft en de iPhone 3Gs verdwijnt uit de schappen.
  Even geduldig wachten dus!