Yoeri
Yoeri Nieuws 3 mei 2011

Apps via promocodes niet meer te recenseren

Apple heeft tegenover een forumbezoeker van Touch Arcade bevestigd dat als je een applicatie in de App Store download via een promocode je niet de mogelijkheid meer hebt om de app te reviewen. Eerder maakte het al bekend dat apps die gedownload zijn door middel van een promocode niet meetellen voor de downloadcijfers.

Een aantal weken geleden wijzigde Apple haar algoritme voor de top-applicaties waardoor apps gerangschikt worden op waardering in plaats van op het aantal maal gedownload. Apple ging pay-per-install al eerder tegen en nu bant het dus promocodes voor het schrijven van een recensie. Ontwikkelaars zouden gebruikers promocodes geven in ruil voor een goede recensie om zo hoger genoteerd te staan.

Hi,

Anand here again from iTunes Store Customer Support. Thanks for writing back and letting me know your concern. I understand that you are still not able to write a review. I know how disappointing it can be when things don’t work out the way they should.

I am sorry to inform that it is no longer possible to rate or review an app if it was downloaded using a developer’s promotional code.

However, I took the liberty of submitting your feedback to Apple on your behalf. Please know that Apple takes the feedback from our customers very seriously. This is the reason for our feedback page – to create a forum where our users can vent, praise or share whatever feelings they have to allow us to meet your needs, and grow as a company. I suggest that you use the link in order to share your feedback with us. I would also encourage you to share this link with all of your friends and family who wish to submit the feedback, and have them all submit the same request.”

—–

It is no longer possible to rate or review an app if it was downloaded using a developer’s promotional code.

You can review this app by purchasing it on a different iTunes account using something other than a developer’s promotional code, such as a Gift Card, Gift Certificate, or other payment options.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apps via promocodes niet meer te recenseren
Sluiten