Apple verslaat Google als meest waardevolle merk

5 reacties

Tijd voor een feestje in Cupertino. Voor het eerst in vier jaar is zoekgigant Google van de troon gestoten van de lijst met de meest waardevolle merken ter wereld. Apple is vanaf dit jaar de nieuw aanvoerder met een waarde van ruim 153 miljard dollar, een stijging van 84% ten opzichte van 2010.

Dit meldt het bureau Millward Brown, dat elk jaar een onderzoek doet naar de meest waardevolle merken ter wereld. De top 5 wordt gedomineerd door technologiebedrijven. Naast Apple en Google (daling van 2% ten opzichte van 2010) zijn ook IBM (plaats 3), en Microsoft (5e plaats) in de bovenste regionen te vinden. De rest van de top 10 is voor respectievelijk Coca-Cola, AT&T, Marlboro, China Mobile en General Electric.

Hoewel het verschil met vorig jaar aanzienlijk is, is Apple niet de hoogst genoteerde stijger ten opzichte van vorig jaar. Facebook voert die lijst aan, met een winst van 246%, waardoor de waarde van het merk wordt geschat op 19,1 miljard. Het Chinese sociale netwerk Baidu volgt op de voet van Mark Zuckerberg’s succes, met een stijging van 141%. Binnen de top 5 van hoogste stijgers moet Apple ook nog Wells Fargo (97%) en Burberry (86%) voor zich dulden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Nice!

 • Profielfoto
  Mike Smit

  As expect.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Tijd om m’n aandelen te verhandelen:-)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Toch apart dat er blijkbaar maar 9 bedrijven in de top 10 staan… :slant:
  McDonalds anyone? (#4)

 • Profielfoto
  maconly

  Dat moet eigenlijk niet zo moeilijk zijn , wat een bagger bedrijf is dat google.