Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 19 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple sluit deals met muzieklabels voor clouddienst

Het gebeurt niet vaak, maar Apple sluit in de race om de eerste muziekdienst via de ‘cloud’ toch echt achteraan in de rij, na Amazon en Google. Laatstgenoemde diensten hebben namelijk hun muziekdiensten al draaiende. Echter, Apple is de enige met toestemming van de muzieklabels.

CNet geeft namelijk aan dat Apple hard bezig is om de deals omtrent de muziekdienst met de vier grote labels rond te krijgen. Warner Music Group heeft al een overeenkomst met Apple, de deal met EMI Music is rond en Universal Music Group en Sony Music Entertainment staan op het punt om een krabbel te zetten. Zodra de deals rond zijn, staat Apple praktisch niets meer in de weg om de clouddienst te lanceren.

Hierbij moet gedacht worden aan opslagruimte bij Apple zelf waar muziek opgeslagen kan worden, welke benaderd kan worden met een willekeurig iDevice met internetverbinding. Apple heeft de naam iCloud al aangekocht als noemer voor de dienst.

Hoogstwaarschijnlijk gaat de dienst wel geld kosten via een abonnement-structuur. Hoeveel dat gaat bedragen is nog niet duidelijk. Het zou eveneens goed kunnen dat de dienst gelijk wordt getrokken met de vernieuwing van MobileMe, waar we hopelijk volgende maand op de WWDC meer over gaan horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple sluit deals met muzieklabels voor clouddienst
Sluiten