Apple sluit deals met muzieklabels voor clouddienst

14 reacties

Het gebeurt niet vaak, maar Apple sluit in de race om de eerste muziekdienst via de ‘cloud’ toch echt achteraan in de rij, na Amazon en Google. Laatstgenoemde diensten hebben namelijk hun muziekdiensten al draaiende. Echter, Apple is de enige met toestemming van de muzieklabels.

CNet geeft namelijk aan dat Apple hard bezig is om de deals omtrent de muziekdienst met de vier grote labels rond te krijgen. Warner Music Group heeft al een overeenkomst met Apple, de deal met EMI Music is rond en Universal Music Group en Sony Music Entertainment staan op het punt om een krabbel te zetten. Zodra de deals rond zijn, staat Apple praktisch niets meer in de weg om de clouddienst te lanceren.

Hierbij moet gedacht worden aan opslagruimte bij Apple zelf waar muziek opgeslagen kan worden, welke benaderd kan worden met een willekeurig iDevice met internetverbinding. Apple heeft de naam iCloud al aangekocht als noemer voor de dienst.

Hoogstwaarschijnlijk gaat de dienst wel geld kosten via een abonnement-structuur. Hoeveel dat gaat bedragen is nog niet duidelijk. Het zou eveneens goed kunnen dat de dienst gelijk wordt getrokken met de vernieuwing van MobileMe, waar we hopelijk volgende maand op de WWDC meer over gaan horen.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  BoukeRegnerus

  Zou leuk zijn als dit zondag bij de viering van de Apple Store verjaardag bekend gemaakt zou worden…

 • Profielfoto
  ocramarco

  Is spotify geen cloud dienst dan?

 • Profielfoto
  wimbers

  als icloud meteen global gaat, de prijzen zijn goed, en het werkt altijd, overal.. dan ben ik om.

  meteen een 1st wish erbij:
  @Apple: put your negotiation efforts in global movies in the cloud as well! Europe is fed up with the lack of online movie availability!
  localism is bad for business….

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @ocramarco: jawel, maar Spotify is niet in de VS. Volgens mij is dat beperkt tot een paar Europese landen, dus zo lang het zo blijft is het niet een enorme concurrent voor Apple.

 • Profielfoto
  Aerea

  Cool, ben curieus!

 • Profielfoto
  Lustigson

  @Aerea
  Leuk dat je dat van jezelf zegt, maar hoe relevant is dat voor dit nieuws?

  cu·ri·eus: bn; -euzer, -t; zeldzaam; merkwaardig

  :grin:

 • Profielfoto
  macoky

  @Lustigson Aerea’s opmerking is meer dan welkom ( soms heeft hij best nuttige ideeen ) en kijk maar naar deze uitleg:

  curieus
  Uitspraak: kyriˈjøs Bijvoeglijk naamwoord 1 wat verbazing wekt. Synoniem: merkwaardig. Synoniem: eigenaardig `Bij de spoorbrug vond een een curieus ongeluk plaats tussen en woonboot en een trein.` 2
  Gevonden op http://www.woorden.org/woord/curieus

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @Aerea

  Ja ik ben ook zeldzaam.

 • Profielfoto
  Tweng

  curieus betekent in België ook benieuwd…
  Nederlanders toch he;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  GEEN CENT betaal ik voor zo’n abonnement. Ik zou wél mijn eigen muziek via de cloud willen luisteren en zo niet neem ik toch mijn eigen muziek mee. Betalen doe ik er niet voor.

 • Profielfoto
  wilmer

  @tweng

  tja, en dat hebben de belgen dan weer uit het engels: curious betekend, nieuwsgierig. Wel typisch dat ze dat dan letterlijk opschrijven zoals ze het uitspreken…

 • Profielfoto
  Zcdb

  @tweng

  tja, en dat hebben de belgen dan weer uit het engels: curious betekend, nieuwsgierig. Wel typisch dat ze dat dan letterlijk opschrijven zoals ze het uitspreken…

  Dat is niet typisch, dat is curieus.:grin:

  On Topic:
  Ik twijfel nog steeds tussen Spotify of iCloud. Ik wacht het nog even af, en zie dan wel wat meer potentieel heeft.

 • Profielfoto
  ocramarco

  @Maverick9898
  Maar dan is Apple niet de enige met toestemming want Spotify is ook met toestemmning.

 • Profielfoto
  macoky

  @maverik Spotify is op dit moment alleen nog maar in Europa actief en niet echt een cloud service. Het is een streamingdienst waar je je eigen muziek niet kunt uploaden hetgeen ik wel van een “icloud” verwacht. Ik verwacht trouwens wel dat streamingdiensten en media clouddiensten naar elkaar toe zullen groeien.