Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 25 mei 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple krijgt inzage nieuwe Samsungs

Vorige maand werd duidelijk dat Apple Samsung aanklaagde wegens het feit dat het Koreaanse bedrijf patenten geschaad zou hebben die betrekking hebben op het design, de functionaliteit en interface van Apple’s producten. Dit verhaal krijgt nu een staartje.

De rechter heeft onlangs bepaald dat Samsung de ontwerpen van een vijftal nog niet uitgebrachte producten aan Apple moet overhandigen, zodat ze in Cupertino kunnen beoordelen of er bij de komende producten sprake is van schending van patenten. Het gaat hier om de volgende producten: de Galaxy Tab 8.9 en 10.1, Galaxy S2, Infuse 4G en de Droid Charge. Samsung heeft 30 dagen om de ontwerpen te leveren aan Apple. Dit bevel is afkomstig van de federale rechter die Apple dus vooralsnog in het gelijk stelt van de vermeende patentbreuk.

Hoewel de nieuwe Samsung Galaxy Tabs momenteel nog niet verkrijgbaar zijn voor consumenten, zijn er wel al een aantal in het wild gezien. Op de I/O-conferentie van Google kregen namelijk enkele duizenden aanwezigen de 10.1 inch tablet als cadeau mee naar huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple krijgt inzage nieuwe Samsungs
Sluiten