Apple krijgt inzage nieuwe Samsungs

12 reacties

Vorige maand werd duidelijk dat Apple Samsung aanklaagde wegens het feit dat het Koreaanse bedrijf patenten geschaad zou hebben die betrekking hebben op het design, de functionaliteit en interface van Apple’s producten. Dit verhaal krijgt nu een staartje.

De rechter heeft onlangs bepaald dat Samsung de ontwerpen van een vijftal nog niet uitgebrachte producten aan Apple moet overhandigen, zodat ze in Cupertino kunnen beoordelen of er bij de komende producten sprake is van schending van patenten. Het gaat hier om de volgende producten: de Galaxy Tab 8.9 en 10.1, Galaxy S2, Infuse 4G en de Droid Charge. Samsung heeft 30 dagen om de ontwerpen te leveren aan Apple. Dit bevel is afkomstig van de federale rechter die Apple dus vooralsnog in het gelijk stelt van de vermeende patentbreuk.

Hoewel de nieuwe Samsung Galaxy Tabs momenteel nog niet verkrijgbaar zijn voor consumenten, zijn er wel al een aantal in het wild gezien. Op de I/O-conferentie van Google kregen namelijk enkele duizenden aanwezigen de 10.1 inch tablet als cadeau mee naar huis.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Wow! Dat moet wel pijnlijk zijn voor Samsung!

 • Profielfoto
  JBStudio

  En dan vraag ik me af. STEL: Apple vindt dat er wederom patenten geschaad zijn, de rechter geeft vervolgens gelijk. Gaat dan de hele productie de prullenbak in? Of gaat de verkoop gewoon van start en bij elk verkocht model moeten ze iets afdragen aan Apple.

 • Profielfoto
  Eple

  Wat dacht je van al die ander honeycomb tablets en die fucked up HTC’s? Alleen Blackberry is op dit moment safe.

 • Profielfoto
  rollercast

  En nog lijken ze niet op de iphones mss alleen de vorm
  Galaxy s vind ik persoonlijk fijner dan de iphones
  Apple heeft ook spul van samsung en google in die telefoons

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Vanaf nu worden al geproduceerde Samsung Tabs alleen nog cadeau gegeven aan bezoekers van congressen:grin:

 • Profielfoto
  Festen

  Ik weet het niet hoor, maar bijvoorbeeld de Galaxy S2 is allang te zien in het wild. Volgens Engadget is dit de beste smartphone op dit moment.

  Als verder quotes als “We will have to improve the parts [of the Galaxy Tab 10.1] that are inadequate. Apple made [the iPad 2] very thin.” belangrijk genoeg zijn om als bewijs te dienen tegen Samsung, is het allemaal wel erg onbenullig.

 • Profielfoto
  MadDonna

  Apple krijgt ze trouwens niet zelf te zien, de advocaten van Apple krijgt ze te zien.

 • Profielfoto
  Aerea

  Apple krijgt ze trouwens niet zelf te zien, de advocaten van Apple krijgt ze te zien.

  .
  Tja, maar als je bedenkt wat Apple op de bank heeft staan, weten wij wel beter. :yum:

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ik denk dat Apple ze zelf ook te zien krijgt, de advocaten kennen misschien de exacte inhoud van de patenten op schrift maar niet kwa uitvoering:wink:

 • Profielfoto
  strigoi

  Apple krijgt ze trouwens niet zelf te zien, de advocaten van Apple krijgt ze te zien.

  Het lijkt me meer dan logisch dat er ook minimaal een technicus naar gaat kijken. Of moeten de advocaten kijken of er ergens een Apple logootje of sticker staat..?

 • Profielfoto
  spacefreek

  http://www.nu.nl/internet/2522776/samsung-moet-nieuwe-toestellen-tonen-apple.html
  .
  22 uur sneller dan OMT, ik zat nog te twijfelen om ‘m te tippen, maar de nu.nl RSS feed bij OMT zou toch moeten loeien zodra Apple langskomt, dus heb ’t maar gelaten voor wat het is, viel een beetje tegen..

 • Profielfoto
  MadDonna

  Ik denk niet dat iemand anders dan de advocaten ze te zien krijgen. Wat zou jij doen, bij de spullen staat gewoon een advocaat van Samsung om de uitspraak van de rechter na te laten komen.