Apple klimt naar 35e plaats in Fortune 500

3 reacties

Het enorme succes van de iPad en de iPhone legt Apple bij lange na geen windeieren. Het Amerikaanse economische tijdschrift Fortune heeft de jaarlijke lijst van 500 rijkste bedrijven in Amerika gepubliceerd en Apple neemt daar een 35e plaats in, een winst van 21 plaatsen ten opzichte van vorig jaar.

In het jaar 2010 heeft Apple een omzet gedraaid van ongeveer 65 miljard (!) dollar. Van diezelfde 65 miljard kan 14 miljard als winst op de rekening van het bedrijf in Cupertino bijgeschreven worden. Apple is dus voor het eerst in de top 50 van Fortune te vinden, waar voor de rest vooral concerns als WalMart en Target te vinden zijn, naast energiebedrijven als Exxon Mobile en farmaceutische bedrijven als Pfizer. Absoluut geen gezelschap om je voor te schamen. Saillant detail; Microsoft staat op plaats 38.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Heel veel bedrijven ken ik niet eens, wat me ook opviel was de hoge positie van Hewlett Packard.

 • Profielfoto
  Bert_9999

  microsoft heeft wel nog steeds meer winst als apple…

 • Profielfoto
  Airswing

  Er werken ook veeeel meer mensen!