Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 19 mei 2011

Apple stuurt juristen af op Groningse onderneming

Het Nederlandse bedrijf iWebhosting is door Apple gesommeerd om hun merknaam niet meer te gebruiken omdat het teveel op iWeb lijkt. Apple claimt dat de namen elkaar in de weg zitten. Moederbedrijf iWink geeft aan verrast te zijn. IWebhosting bestaat immers drie jaar langer.

Het merk is in 2004 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Groningen. Toen iWink vorig jaar besloot de merknaam ook te registreren bij het Benelux Merkenregister ging het mis. Apple maakte bezwaar tegen de claim. IWeb werd namelijk al in 2006 door Apple aangemeld bij en in 2007 toegewezen door het Europese Merkenbureau. Dat is voor Apple genoeg reden om via het Nederlandse advocatenkantoor Nauta Dutihl een robbertje te vechten met de Grunningers.

Jurriaan Wentink, mede-eigenaar van iWink, geeft tegenover OMT aan dat het bedrijf  “niet tot de allerlaatste snik zal doorvechten”. Hij begrijpt dat Apple opkomt voor zijn merknaam maar vindt dat zijn bedrijf in deze zaak gelijk heeft. Binnenkort spreekt het Benelux Merkenbureau zich over de zaak uit. Daarna zal besloten worden of de Groningers als dappere Galliërs doorvechten tegen de Romeinen uit Cupertino. Wentink zegt wel groot fan van het merk Apple te zijn en te blijven. Ongeacht de uitspraak mogen alle iMacs, iPads en iPhones binnen zijn bedrijf blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stuurt juristen af op Groningse onderneming
Sluiten