Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 18 mei 2011

Apple dient voorstel in voor nieuw formaat SIM-kaart

Het zou ons niets verbazen als er boven het bureau van design-goeroe Jonathan Ive de volgende tekst hangt: “Alles moet dunner, lichter en kleiner. Alles.” Dat is namelijk het credo waar Apple voor een deel haar producten mee ontwerpt. Het gaat echter niet alleen om de buitenkant, zo blijkt.

Apple heeft namelijk een ontwerp ingediend voor nieuwe SIM-kaarten die gebruikt kunnen worden in toekomstige iPads en iPhones. Dit bericht kwam binnen bij Reuters via de Europese telecomaanbieder Orange. Het voorstel van Apple richt zich op een ontwerp waarbij gebruik gemaakt wordt van een geïntegreerde chip, die zowel voor het GSM- als het CDMA-netwerk geschikt is. Kopers van een iPhone kunnen dan eventueel hun aanbieder direct kiezen bij de Apple Store. Dit heeft als mogelijk bijkomend voordeel dat je bijvoorbeeld je Nederlandse iPhone direct in Amerika kunt gebruiken, door een pre paid-plan ter plaatse aan te schaffen.

Apple maakte bij het ontwerp van de iPhone 4 al gebruik van de Micro SIM, het afgeslankte broertje van de reguliere SIM-kaart. Hierdoor werd er meer ruimte in het apparaat vrij gemaakt voor technologie. De Micro SIM wordt eveneens in de 3G-versie van de iPad gebruikt. Een geïntegreerde SIM-chip maakt het voor Apple mogelijk om meer ruimte effectief te gebruiken en zo de producten nog handzamer te maken. Dan rijst de vraag natuurlijk: wanneer is iets echt te klein?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple dient voorstel in voor nieuw formaat SIM-kaart
Sluiten