Apple bezig met plan vertrek Jobs?

17 reacties

Er wordt al jarenlang over de gezondheid van Jobs gespeculeerd. Volgens een rapport van Fortune is Apple bezig met een plan om een aanstaand vertrek van Steve Jobs te coördineren. Jobs is sinds januari dit jaar afwezig om medische redenen, die niet nader zijn gespecificeerd.

Vlak voor zijn afwezigheid wereldkundig werd gemaakt vertelde Apple de aandeelhouders dat er geen plan nodig was om een eventueel vertrek van de topman op te vangen. Over een opvolger voor Jobs wordt in het rapport van Fortune niet gesproken. Het trainen van personeel is volgens hen wel genoemd.

Joey Podolny van Yale School of Management, hooggeplaatsten uit het bedrijfsleven en onderzoekers van Harvard zijn bezig met het schrijven van casussen om de visie van Jobs over te brengen bij de medewerkers. Recentelijke beslissingen en de bedrijfscultuur staan hierbij centraal. Hoge functionarissen bij Apple, zoals Tim Cook en Ron Johnson, geven trainingen die gebaseerd zijn op deze casussen. De trainingen zijn alleen bedoeld voor personeel.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  nicolaas61

  Ik denk dat t nog wel n paar jaartjes duurt voordat we van Jobs af zijn, en das maar goed ook (:

 • Profielfoto
  grandijoost

  Ik denk dat t nog wel n paar jaartjes duurt voordat we van Jobs af zijn, en das maar goed ook (:

  ben ik het helemaal met je eens

 • Profielfoto
  hoipim

  Ik denk ook dat Jobs langer blijft zitten.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Jobs vind het veel te leuk, ’t enige wat ‘m tegen zal houden is z’n eigen overlijden. Helaas is dat zo onderhand vaker besproken dan het overlijden van Jezus, maar goed, laten we hopen dat dit plannen zijn voor de lange termijn..

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Nou ik denk dat we blij moeten zijn dat Steve nog even op zijn post blijft zitten. Kijk maar naar bijna alles wat Apple op dit moment verkoopt. Het meeste is toch door lieve Steve bedacht en op de markt gezet!

  Steve je bent een held!

 • Profielfoto

  Hij mag pas weg als MobileMe eindelijk eens naar behoren functioneert;)

 • Profielfoto
  kerelvent

  Jobs is een vakidioot. Die sterft in het harnas als het even kan. Bovendien is hij nooit te vervangen — niet door één persoon iig. Vooral het feit dat Jobs dé Applegebruiker is, de betatester der betatesters, zal nog voor moeilijkheden zorgen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat mensen met visie, smaak, gevoel voor kwaliteit en het vermogen ongezouten kritiek te leveren, voor het oprapen liggen. Om nog maar te zwijgen over de weergaloze wijze waarop Steve nieuw glimmend Apple-spul kan presenteren. Níemand kan dat beter en met meer oprechte trots en jubel.

  Ik hoop van harte dat we Steve nog vele jaren mogen zien glunderen op het podium en dat we nog veel van z’n botte mailtjes mogen lezen.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Jobs is een vakidioot. Die sterft in het harnas als het even kan. Bovendien is hij nooit te vervangen — niet door één persoon iig. Vooral het feit dat Jobs dé Applegebruiker is, de betatester der betatesters, zal nog voor moeilijkheden zorgen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat mensen met visie, smaak, gevoel voor kwaliteit en het vermogen ongezouten kritiek te leveren, voor het oprapen liggen. Om nog maar te zwijgen over de weergaloze wijze waarop Steve nieuw glimmend Apple-spul kan presenteren. Níemand kan dat beter en met meer oprechte trots en jubel.

  Ik hoop van harte dat we Steve nog vele jaren mogen zien glunderen op het podium en dat we nog veel van z\’n botte mailtjes mogen lezen.

  Chapeau!

 • Profielfoto
  huismangerwin

  Inderdaad Apple zonder jobs(of zo’n iemand) is onmogelijk, want het geheimzinnge gedoe en geruchten hoort bij Apple. Als dat er allemaal niet er zou zijn zou het voor mij in ieder geval geen Apple zijn.

 • Profielfoto
  defores

  “Zonder Jobs” , “Onmogelijk” ???

  Sorry maar Apple is nooit alleen Steve Jobs geweest.
  Het is niet eens alleen opgericht en ook nu doet Jobs niet alles alleen.

  Genoeg geschikte mensen met visie bij Apple met jarenlang ervaring.
  Mocht Jobs aftreden dan blijft Apple gewoon doorgaan, dat wordt heus wel geregeld.

 • Profielfoto
  Petje

  Er is maar 1 opvolger/vervanger voor Jobs en dat is zijn oude mede oprichter van Apple, Steve Wozniak. Die is gadgetgek genoeg en intelligent genoeg om in de buurt te komen van Jobs. Ik denk gek genoeg dat Wozniak echt binnenkort terugkeert bij Apple. Maakt het merk nog sterker.

 • Profielfoto
  NW2443

  Als iemand Jobs binnenkort gaat opvolgen hoop ik in ieder geval dat het Wozniak niet! is! check deze link. Jobs is en zal altijd de grote Apple-God blijven, maar als hij dan toch opgevolgd moet worden zou naar mijn mening Tim Cook de beste optie zijn op dit moment. Natuurlijk ga ik ervan uit dat wij allen Steve Jobs nog jaren kunnen meemaken, althans dat hoop ik!

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik denk dat t nog wel n paar jaartjes duurt voordat we van Jobs af zijn.

  De man heeft kanker, met een beetje pech is het zo afgelopen. Je moet eens kijken naar de launch van de iPad 2, dan zie je dat hij erg vermoeid overkomt. Een enorm verschil met het vuur dat hij vroeger uitstraalde.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ik ben het jammer genoeg eens met Zakske. Al is de man is een ‘Living legend’.
  .
  @Petje: Veel de commercieel en nerd. Nee, ik hoop stiekem altijd al dat Jonathan Ive opvolger wordt.
  Een sociale man met passie en natuurlijke charisma :sarcastic:

 • Profielfoto
  Hermanko

  Steve Jobs is dood ziek en het, dankzij zijn wilskracht, is een wonder dat hij nu nog leeft..

 • Profielfoto
  JBStudio

  Jobs is een vakidioot. Die sterft in het harnas als het even kan. Bovendien is hij nooit te vervangen — niet door één persoon iig. Vooral het feit dat Jobs dé Applegebruiker is, de betatester der betatesters, zal nog voor moeilijkheden zorgen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat mensen met visie, smaak, gevoel voor kwaliteit en het vermogen ongezouten kritiek te leveren, voor het oprapen liggen. Om nog maar te zwijgen over de weergaloze wijze waarop Steve nieuw glimmend Apple-spul kan presenteren. Níemand kan dat beter en met meer oprechte trots en jubel.

  Ik hoop van harte dat we Steve nog vele jaren mogen zien glunderen op het podium en dat we nog veel van z\’n botte mailtjes mogen lezen.

  Mooi gezegd! Kan me er helemaal in vinden!

 • Profielfoto
  RienMsc1

  Waar halen jullie die wijsheden vandaan? Jullie kennen hem niet persoonlijk, of wel soms?