Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 9 mei 2011

Apple bezig met plan vertrek Jobs?

Er wordt al jarenlang over de gezondheid van Jobs gespeculeerd. Volgens een rapport van Fortune is Apple bezig met een plan om een aanstaand vertrek van Steve Jobs te coördineren. Jobs is sinds januari dit jaar afwezig om medische redenen, die niet nader zijn gespecificeerd.

Vlak voor zijn afwezigheid wereldkundig werd gemaakt vertelde Apple de aandeelhouders dat er geen plan nodig was om een eventueel vertrek van de topman op te vangen. Over een opvolger voor Jobs wordt in het rapport van Fortune niet gesproken. Het trainen van personeel is volgens hen wel genoemd.

Joey Podolny van Yale School of Management, hooggeplaatsten uit het bedrijfsleven en onderzoekers van Harvard zijn bezig met het schrijven van casussen om de visie van Jobs over te brengen bij de medewerkers. Recentelijke beslissingen en de bedrijfscultuur staan hierbij centraal. Hoge functionarissen bij Apple, zoals Tim Cook en Ron Johnson, geven trainingen die gebaseerd zijn op deze casussen. De trainingen zijn alleen bedoeld voor personeel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bezig met plan vertrek Jobs?
Sluiten