Apple beschermt ontwikkelaars

2 reacties

Een aantal ontwikkelaars dat apps uitbrengt voor de iPad heeft twee weken geleden een brief gekregen van Lodsys waarin staat dat zij inbreuk maken op hun patent. Of ze even zo vriendelijk willen zijn de portemonnee te trekken. Apple heeft gisteren officieel gereageerd op de beschuldiging.

Lodsys wil de ontwikkelaars aanpakken, terwijl Apple beweert een licentie van het patent te hebben die ook voor alle iOS ontwikkelaars geldt. Dat staat in een brief die Apple naar Lodsys topman Mark Small verstuurde. In de brief staat daarnaast dat Apple klaar is om zijn rechten te verdedigen en geeft aan dat deze naar alle ontwikkelaars wordt verstuurd.

Het gaat om meerdere patenten, waarvan de mogelijkheid tot in-app aankopen er één is. Apple heeft de patenten destijds gekocht van Intellectual Ventures. Later werden deze doorverkocht aan Lodsys. Diverse ontwikkelaars hebben zich inmiddels lovend uitgesproken over de reactie van Apple in deze kwestie.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  RickPrin5

  Goede zet van Apple. Kijken of ze bij Lodsys nu nog zo hoog van de toren blazen.

 • Profielfoto
  doluccio

  Eindelijk. Het heeft even geduurd, maar Apple laat toch van zich horen in deze zaak. Ik denk dat het voor hun ook wel heel belangrijk is. Het blijven toch jouw ontwikkelaars, ze verdienen ook geld voor jou en zorgen voor o.a. gratis publiciteit voor jouw producten. Het is gewoon ongelooflijk dat (kleine) app ontwikkelaars aangeklaagd voor stukken code, door Apple verstrekt, waarop een patent van Lodsys rust.

  Dat Apple nu pas een reactie geeft is natuurlijk niet al te best, maar beter laat dan nooit. Wel is het heel goed dat ze stellen dat ze klaar zijn voor hun rechten op te komen. Bring it on guys, we’re ready for you!