Amazon vult gaten App Store

Na Appstore for Android mengt Amazon zich nu ook in de strijd om applicaties te verkopen voor de Mac. Ze verkochten deze natuurlijk al, maar hebben er nu een naam aan gekoppeld en downloadbaar gemaakt. Iedereen die Apple ademt wordt hierdoor uitgedaagd tot een reactie en dat leidt tot extra publiciteit.

De applicatiewinkel van Amazon richt zich alleen op programma’s en games voor Mac OS X. Wat opvalt is dat er vooral pakketten van grote softwareontwikkelaars te vinden zijn, waaronder Microsoft Office 2011. Daar ligt dan ook direct het gat in de markt, omdat veel grote partijen geen gebruik maken van de Apple App Store.

De distributie verloopt niet via één speciale winkelapplicatie. Per aanschaf download je een apart bestand. Deze blijven vervolgens online staan in de digitale Amazonkluis. Je raakt de software dus niet kwijt. Amazon’s Mac downloads store is op dit moment alleen te gebruiken als je woonachtig bent in de Verenigde Staten.

Reageer op artikel:
Amazon vult gaten App Store
Sluiten