Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Geruchten 4 mei 2011

‘Amazon gaat concurrentie aan met iPad’

Volgens Digitimes is er een nieuwe concurrent voor de iPad op komst. Quanta en enkele toeleveranciers zouden opdracht hebben gekregen om te beginnen met de productie van een Amazon tablet. Hat apparaat is, volgens de geruchten, in het tweede gedeelte van dit jaar te koop.

Helemaal uit de lucht gegrepen lijkt het gerucht niet. Amazon heeft net als Apple een online winkel waar je items kunt kopen, huren en abonnementen af kunt sluiten. Zo heb je bij Amazon de mogelijkheid om films te huren of kopen, heeft het bedrijf een Mp3- en e-bookwinkel, clouddienst voor zowel opslag als streaming muziek en sinds kort zelfs een eigen Android Appstore.

Vooral de laatste is een interessante zet. Android ontwikkelaars klagen al sinds de eerste versie van Google’s besturingssysteem dat de applicatiewinkel niet aansluit bij hun wensen. Daar leek Amazon op in te willen spelen door de Android Appstore te lanceren, maar nu ziet het er opeens heel anders uit. Het is denkbaar dat een verbeterde applicatiewinkel samen met het ecosysteem van Amazon, het unieke verkooppunt gaat worden van een Android-tablet onder de merknaam van het Amerikaanse bedrijf.

De Amazon Kindle is in Amerika marktleider op het gebied van e-readers. Via een tablet kan het bedrijf zijn online diensten en producten verder aan de man brengen. Het enige wat het enthousiasme nog enigszins tempert is dat het een gerucht betreft. En natuurlijk dat niet alle digitale producten van Amazon wereldwijd beschikbaar zijn. Een schrale troost; Apple verhuurt hier ook nog geen films, iets wat in de Verenigde Staten al in 2008 op poten is gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Amazon gaat concurrentie aan met iPad’
Sluiten