Al Gore brengt boek uit op iPad en iPhone

3 reacties

Als je als iOS ontwikkelaar je app mag tonen op de TED, dan moet je wel iets goed gedaan hebben. Mike Matas van Push Pop Press presenteerde op de gerespecteerde conferentie TED de app Our Choice. Een boek van Al Gore, gegoten in een geheel nieuw jasje.

Our Choice wordt door de makers een full-length interactive book genoemd. De tekst wordt namelijk op een subtiele manier verrijkt met foto’s (al dan niet begeleidt met audiocommentaar), videos, kaarten en interactieve infographics. De navigatie is eenvoudig en intuitief. Alles wat geen tekst is, kan met een pinchbeweging vergroot en ontdekt worden.

Mike Matas, oprichter van Push Pop Press, is geen onbekende in het wereldje. Hij werkte ooit bij Apple en is de grote man achter de interface van veel iOS apps, zoals ondere andere Photos, Camera, Google Maps en de Mac apps Time Machine en Photo Booth.

Mocht de inhoud je niet kunnen boeien, dan is het concept en de uitwerking van de app misschien wel een reden om Our Choice te kopen. Our Choice is te koop voor €3.99 en is beschikbaar voor iPhone en iPad.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Knurfty

  Had het al gezien, ziet er inderdaad wel goed uit. :thumbsup:
  Nu nog een combi zoeken met http://www.24symbols.com/

 • Profielfoto
  PimPamPet

  Ik heb de TED film bekeken nav. je twitter berichtje en ik moet zeggen, het gaat de goede kant op met iOS boekenland. Als dit als (aanpasbare) software uit gaat komen kan het nog heel interessant worden. Ik begin zo langzamerhand wel genoeg te krijgen van die statische pdf’s!;-)

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik denk niet dat ik samen met al goooooor in een kamer kan zitten hoor. Ik kan niet tegen deze meneer! bleh