Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 31 mei 2011

59% van de applicaties wordt gedownload in App Store

Research2Guidance heeft onderzoek gedaan naar het aantal downloads van applicaties per App Store. Hieruit is gebleken dat 59% van alle mobiele apps die gedownload worden, uit Apple’s App Store komen. Dit is echter 22% minder dan toen de App Store net gelanceerd was.

Destijds bezat de App Store namelijk 81% van de app-downloads. Het is echter niet zo gek dat dit sinds die tijd gedaald is, want veel telefoonfabrikanten zijn Apple gevolgd en hebben een eigen App Store gemaakt.

Ten tijde van de App Store lancering waren er al wel 18 App Stores, maar nu zijn dat er 58. Na Apple bezit Android de meeste downloads met zo’n 24%.

Reageer op artikel:
59% van de applicaties wordt gedownload in App Store
Sluiten