Ramy
Ramy Nieuws 9 april 2011

Wozniak sluit terugkeer naar Apple niet uit

Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, zou best een actieve rol binnen Apple willen spelen, indien daar door Apple om gevraagd werd. In een interview in Engeland, was zijn antwoord: “I’d consider it, yeah”. Steve Wozniak verliet Apple in 1987, meer dan tien jaar na de oprichting van het bedrijf.

Wozniak heeft na zijn tijd bij Apple een paar verschillende bedrijven opgericht, maar werkt momenteel als Chief Scientist bij het dataopslagbedrijf Fusion-io. Wozniak heeft officieel nog wel een adviserende rol binnen Apple, waardoor hij ook nog op de loonlijst staat. Daarnaast bezit hij ook aandelen van Apple.

Steve Wozniak denkt zeker nog wat toe te kunnen voegen binnen Apple. In het interview zegt hij er het volgende over:

“There’s just an awful lot I know about Apple products and competing products that has some relevance, some meaning. They’re my own feelings, though.”

Of Apple daar hetzelfde over denkt, is maar de vraag. Wie weet keert ook deze oprichter, na een (lange) pauze, terug naar Apple. De kans dat Wozniak de taak van CEO op zich zal nemen, is erg klein. Momenteel is deze functie door Tim Cook overgenomen, doordat Steve Jobs nog met ziekteverlof is.

Reageer op artikel:
Wozniak sluit terugkeer naar Apple niet uit
Sluiten