Wozniak sluit terugkeer naar Apple niet uit

7 reacties

Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, zou best een actieve rol binnen Apple willen spelen, indien daar door Apple om gevraagd werd. In een interview in Engeland, was zijn antwoord: “I’d consider it, yeah”. Steve Wozniak verliet Apple in 1987, meer dan tien jaar na de oprichting van het bedrijf.

Wozniak heeft na zijn tijd bij Apple een paar verschillende bedrijven opgericht, maar werkt momenteel als Chief Scientist bij het dataopslagbedrijf Fusion-io. Wozniak heeft officieel nog wel een adviserende rol binnen Apple, waardoor hij ook nog op de loonlijst staat. Daarnaast bezit hij ook aandelen van Apple.

Steve Wozniak denkt zeker nog wat toe te kunnen voegen binnen Apple. In het interview zegt hij er het volgende over:

“There’s just an awful lot I know about Apple products and competing products that has some relevance, some meaning. They’re my own feelings, though.”

Of Apple daar hetzelfde over denkt, is maar de vraag. Wie weet keert ook deze oprichter, na een (lange) pauze, terug naar Apple. De kans dat Wozniak de taak van CEO op zich zal nemen, is erg klein. Momenteel is deze functie door Tim Cook overgenomen, doordat Steve Jobs nog met ziekteverlof is.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  En zo kwamen ze uiteindelijk allemaal terug uit op het punt waar ze begonnen waren. Ideaal filmscript.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  There’s just an awful lot I know about Apple products and competing products that has some relevance, some meaning. They’re my own feelings, though.

  Haha. Geldt dat niet voor de meeste van ons ‘hier’?
  .
  En als Apple je vraagt bij hen te komen werken, zou iedereen er over nadenken.
  De een wat langer dan de ander en de meeste zullen het niet doen.
  Maar er over nadenken zullen we allemaal.
  .
  Complete nonsens dus dit bericht.:lol:

 • Profielfoto
  Pieterr

  Wie de Woz onlangs zelf op het World Forum heeft horen spreken, weet dat dit niet gaat gebeuren.

 • Profielfoto
  NTG

  @Pieterr dat geloof ik graag. Woz is niet wat je niet noemt de meest charismatische persoon. Het lijkt me niet zo iemand die goed is in het aansturen van mensen of het beheren van een organisatie. Hij komt waarschijnlijk het beste tot zijn recht op een plek waar hij kan knutselen en uitvinden.

 • Profielfoto
  Matthijn

  Terugkeren mag hij altijd natuurlijk, in de interviews e.d is het altijd een leuke man om bezig te zien, met passie voor wat hij doet. Maar CEO, nee daar zou ik hem niet plaatsen.

 • Profielfoto
  breen1969

  Officeel heeft de Woz geen hoofdrol, maar naar zijn input wordt zeer goed geluisterd. Achter de schermen zal hij best een grotere rol spelen.

 • Profielfoto
  Master Chieftec

  Het klinkt als een mooi jongensboek, de originele oprichters van Apple moesten al dat niet vrijwillig Apple verlaten, zag hun kindje onderdoor gaan, kwamen terug bij Apple en maakte het een van de grootste bedrijven ter wereld. De grote doorbraak is weliswaar door Steve Jobs en zijn team ingezet en weinig door Steve Wozniak.
  Als hij van toegevoegde waarde zou kunnen zijn, waarom niet.
  Hij houdt van praten en ik ben bang dat hij wat loslippig is en misschien daardoor Apples geheimen zou kunnen doorspelen naar de media (hij heeft/had vrienden bij Engadget). Dat zouden wij zelf niet erg vinden, maar de copycats staan altijd op de loer.