Wordfeud; dubbele woordwaarde

Voor iedereen die vroeger zijn hoofd heeft lopen breken over de dubbele woordwaarden en hoe in hemelsnaam een woord te maken met de onmogelijke lettercombinatie op je plankje, Scrabble is terug. En dit keer op zakformaat.

Met Wordfeud is het dead easy om een potje Scrabble te spelen, en nee, niet alleen in het Engels. De ontwikkelaars hebben ditmaal ook stilgestaan bij de literaire tijgers uit de lage landen.

Daarom is het mogelijk om na het aanmaken van een account via internet je vrienden (mits ze de app ook hebben) uit te nodigen voor een potje scrabble. Met de simpele drag and drop functie zit je binnen no time lichtelijk gefrustreerd woorden te bakken om toch nét je tegenstander te overtreffen.

Ideaal voor in de trein of thuis op de bank dus. En komt het even niet uit? Dan laat je je tegenstander via de chat weten dat hij nog even op de volgende zet moet wachten. Dat kan tot 72 uur, daarna wordt het spel automatisch afgesloten. Je hoeft ook niet constant te checken, je krijgt keurig een push notificatie als de tegenstander een zet heeft gedaan.

Stel nou, het vlot niet met je tegenstander. Dan heb je de gelegenheid om nóg een spel te starten, dit kan vooralsnog met één van je wordfeud friends. Of je gebruikt de random opponent functie en speelt op die manier tegen iemand die de server voor je opzoekt. Leuke bijkomstigheid, je kan tot 30 potjes tegelijkertijd spelen.

De app is gemaakt voor de iPhone. Een iPad-geoptimaliseerde interface is in ontwikkeling. Als laatste, maar zeker niet het minste is de app gratis te downloaden uit de App Store. Je wordt weliswaar doodgegooid met ads en na elke beurt schermvullend gevraagd of je wil upgraden voor € 2,39, maar wanneer Wordfeud je goed bevalt zal dit laatste geen belemmering vormen.

Reageer op artikel:
Wordfeud; dubbele woordwaarde
Sluiten