Wordfeud; dubbele woordwaarde

12 reacties

Voor iedereen die vroeger zijn hoofd heeft lopen breken over de dubbele woordwaarden en hoe in hemelsnaam een woord te maken met de onmogelijke lettercombinatie op je plankje, Scrabble is terug. En dit keer op zakformaat.

Met Wordfeud is het dead easy om een potje Scrabble te spelen, en nee, niet alleen in het Engels. De ontwikkelaars hebben ditmaal ook stilgestaan bij de literaire tijgers uit de lage landen.

Daarom is het mogelijk om na het aanmaken van een account via internet je vrienden (mits ze de app ook hebben) uit te nodigen voor een potje scrabble. Met de simpele drag and drop functie zit je binnen no time lichtelijk gefrustreerd woorden te bakken om toch nét je tegenstander te overtreffen.

Ideaal voor in de trein of thuis op de bank dus. En komt het even niet uit? Dan laat je je tegenstander via de chat weten dat hij nog even op de volgende zet moet wachten. Dat kan tot 72 uur, daarna wordt het spel automatisch afgesloten. Je hoeft ook niet constant te checken, je krijgt keurig een push notificatie als de tegenstander een zet heeft gedaan.

Stel nou, het vlot niet met je tegenstander. Dan heb je de gelegenheid om nóg een spel te starten, dit kan vooralsnog met één van je wordfeud friends. Of je gebruikt de random opponent functie en speelt op die manier tegen iemand die de server voor je opzoekt. Leuke bijkomstigheid, je kan tot 30 potjes tegelijkertijd spelen.

De app is gemaakt voor de iPhone. Een iPad-geoptimaliseerde interface is in ontwikkeling. Als laatste, maar zeker niet het minste is de app gratis te downloaden uit de App Store. Je wordt weliswaar doodgegooid met ads en na elke beurt schermvullend gevraagd of je wil upgraden voor € 2,39, maar wanneer Wordfeud je goed bevalt zal dit laatste geen belemmering vormen.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  Leuk

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  Literaire tijgers, haha

 • Profielfoto
  Olieboer

  Tjonge, reclame voor een spelletje….

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Daar kunnen ze bij EA nog wat van leren…

 • Profielfoto
  ray-

  leuk spel hoor, en compatibel met mensen die hem op android draaien:)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Tjonge, reclame voor een spelletje….

  Azijnzeiker, 3x woordwaarde.

 • Profielfoto
  KiDo

  Pete.Z

  Olieboer
  Tjonge, reclame voor een spelletje….
  Azijnzeiker, 3x woordwaarde.

  Denk dat jij dan de grootste bent, hij heeft een punt, dit zou een mac nieuwssite moeten zijn, geen iPhone app promotieforum.

 • Profielfoto
  Statenweg

  Waarom zou OMT niet een leuke iPhone-app kunnen bespreken? OMT is niet specifiek gericht op de Mac. Lees in de titelbalk: “Alles over Apple, Mac, iPod, iPhone en iPad”. Als er een leuke iPhone-app voorbijkomt waarvan OMT denkt dat het interessant is voor de lezers, dan kan OMT daar toch gewoon een stukje over plaatsen? :innocent:

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik vind het ook niet stom, het viel me alleen op. Ik wil helemaal niet overkomen als zo’n zeur, ben namelijk erg blij met OMT, ik hoop OMT ook met mij:lol:
  on-topic: ik vind het een geniale app, zou ook voor dammen/schaken moeten komen, heb zelf niet zoveel met scrabble

 • Profielfoto
  iMike

  Om dan ook nog maar ff te zeiken, je kunt alleen via het internet met iemand anders spelen. Dus je moet wachten op een opponent. En dat kan wel ff duren.

 • Profielfoto
  doev

  Goed stukje..ik geniet al een tijdje van dit spelletje! Xje voor JD

 • Profielfoto
  EdithMeijerink

  ik heb helaas nog geen iphone. kan ik ook vanaf de laptop spelen met anderen die wel wordfeud op hun iphone hebben?