Yoeri
Yoeri Nieuws 12 april 2011
Leestijd: 1 minuut

Windows App Store: appeltje c, control v?

De eerste screenshots van de Windows App Store zijn vandaag uitgelekt. De afbeeldingen van de downloadwinkel die Microsoft tegelijk met Windows 8 zal lanceren lijken erg op de Mac App Store en zelfs op iTunes. Helaas laat Microsoft het na om met nieuwe ideeën te komen en kopieert het het dus van anderen.

Ook de naam hebben ze niet zelf bedacht: ‘Windows App Store’. Apple ligt in de clinch met Amazon vanwege deze naam aangezien Apple niet wil dat deze naam gebruikt wordt. In 2010 kreeg Apple het trademark hiervan en staat hierin dus volledig in zijn recht. De naam ‘Windows App Store’ zal dus gewijzigd moeten worden wil Microsoft geen rechtszaak aangaan.

Mogelijk wordt Windows 8 een cross-platform OS, mogelijk brengt Microsoft een Apple TV concurrent op de markt en mogelijk lijkt de Windows App Store op die van Apple. Het lijkt erop dat Microsoft achter de feiten aanloopt. What’s next?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Windows App Store: appeltje c, control v?
Sluiten