Wellicht ook Apple TV, maar dan écht?

13 reacties

Nog niet zo lang geleden heeft Apple haar product Apple TV vernieuwd. Waar de eerste generatie nog beschikte over een harde schijf om films en muziek mee te synchroniseren via iTunes, kent de tweede generatie louter een streaming video connectie voor uitzendingen op de televisie.

Helaas is in de Nederlandse Apple Store de Apple TV niet beschikbaar. Het product, zowel de eerste als de tweede generatie, komt er in zijn geheel niet (meer) in voor. Apple TV is een leuk product en moet worden gezien als een set top box. Echter, volgens Steve Jobs is Apple TV toch vooral ook een ‘hobby’, getuige een artikel van Forbes. Daarin wordt zelfs gerept – of moeten we zeggen: gespeculeerd? – over een aanvullende productgroep die Apple tegen het einde van het jaar zal lanceren. Apple zou volgens financieel analist Brian White van Ticonderoga Securities de markt van televisies willen instappen.

De markt van LCD televisies bedraagt op globale schaal zo’n USD 100 miljard aan jaarlijkse omzet en daarvan een graantje meepakken, lijkt lucratief. Apple, zo schrijft Forbes, zou met haar krachtige gesloten ecosysteem, ongeëvenaarde kwaliteit van industrieel ontwerp, bijzonder sterk merk en vermogen productvernieuwingen tot stand te brengen een interessante speler in de markt van LCD televisies kunnen worden.

Dat Apple de markt v an LCD televisies zou gaan betreden, is al een langer rond zingend gerucht. Met de uitmuntende kwaliteit van Apple om haar bedrijfsstrategie hooguit onder een aantal mensen intern te formuleren en pottenkijkers categorisch weet buiten te sluiten, zal het afwachten worden of we aan het einde van dit jaar een nieuwe productgroep mogen omarmen. Een Apple TV, maar dan écht, zou in menig huiskamer ongetwijfeld niet misstaan. One More Thing blijft de ontwikkelingen volgen en houdt je als eerste op de hoogte.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Paul26

  Laat maar komen, ik ben wel weer toe aan een nieuwe TV.

 • Profielfoto
  Helmert

  al is het alleen maar om een TV te hebben die er een beetje fatsoenlijk uit ziet!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Televisietoestellen zijn tegenwoordig zowat computers. Computers zijn tegenwoordig ook prima TV toestellen. Een prima en logische kruisbestuiving! En de televisie apps bieden natuurlijk ook ontzettend veel mogelijkheden icm een iPhone of iPad als remote of controller.

 • Profielfoto
  RoyK

  Ze zullen zichzelf eerst moeten bewijzen in die markt.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Als je dan meteen de Apple TV apparaat in de TV bijboud (als A product)
  Dan kan je meteen streamen rechtstreeks via je TV.:-)

 • Profielfoto
  wouwout

  ik geloof er niks van, de prijzen zijn laag en de marges zijn flinterdun in de tv markt. Luxe merken zoals B&O doen het ook niet echt goed, blijven een niche.
  Het extraatje van Apple zit ‘m in de apple TV software, die ingebouwd wordt in de TV. Een TV van merk X, Y of Z die “Powered by Apple” is, lijkt me het enige werkbare model.

 • Profielfoto
  Howl

  Wij hebben nog zo een oude dikke tv van, geen flat :). Dat ding werkt wel nog goed, maar een nieuwe zou leuk zijn .. zou cool zijn dat Apple een TV uitbrengt. Zou hem meteen kopen:p

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik wil best een Apple Televisie, als ik dan ook films/series kan downloaden/huren met m’n Nederlandse account…

 • Profielfoto
  hjallie

  Ik neem aan dat het dan wel een LED wordt!?

 • Profielfoto
  iBartt

  zien we dan straks het journaal op een retina display? hahaha

 • Profielfoto
  maconly

  Ik wil alleen maar plasma !

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik wil alleen maar plasma !

  Als het iets gaat worden, dan wordt het geen plasma ben ik bang. Het zal een soort van oversizede Cinema Display worden. Maar dan vraag ik me toch echt af, zal dat beest (50″, 55″?) ‘gewoon’ 1080p krijgen? Wordt het 1440p zoals het kleine broertje, of toch maar 2160p true HD?
  En what about de naam? Als het computer scherm, niet per se voor de thuisbioscoop bedoeld, als ‘cinema’ display heet, wat gaan ze nu dan weer verzinnen?

 • Profielfoto
  dirkuijt

  bouw alsjeblieft niet alleen een ATV in, maar een complete mac please Apple!
  Zeg maar, de nieuwe iMac, die je aan je muur hangt!