Rob van Rijn
Rob van Rijn Nieuws 14 april 2011

Wellicht ook Apple TV, maar dan écht?

Nog niet zo lang geleden heeft Apple haar product Apple TV vernieuwd. Waar de eerste generatie nog beschikte over een harde schijf om films en muziek mee te synchroniseren via iTunes, kent de tweede generatie louter een streaming video connectie voor uitzendingen op de televisie.

Helaas is in de Nederlandse Apple Store de Apple TV niet beschikbaar. Het product, zowel de eerste als de tweede generatie, komt er in zijn geheel niet (meer) in voor. Apple TV is een leuk product en moet worden gezien als een set top box. Echter, volgens Steve Jobs is Apple TV toch vooral ook een ‘hobby’, getuige een artikel van Forbes. Daarin wordt zelfs gerept – of moeten we zeggen: gespeculeerd? – over een aanvullende productgroep die Apple tegen het einde van het jaar zal lanceren. Apple zou volgens financieel analist Brian White van Ticonderoga Securities de markt van televisies willen instappen.

De markt van LCD televisies bedraagt op globale schaal zo’n USD 100 miljard aan jaarlijkse omzet en daarvan een graantje meepakken, lijkt lucratief. Apple, zo schrijft Forbes, zou met haar krachtige gesloten ecosysteem, ongeëvenaarde kwaliteit van industrieel ontwerp, bijzonder sterk merk en vermogen productvernieuwingen tot stand te brengen een interessante speler in de markt van LCD televisies kunnen worden.

Dat Apple de markt v an LCD televisies zou gaan betreden, is al een langer rond zingend gerucht. Met de uitmuntende kwaliteit van Apple om haar bedrijfsstrategie hooguit onder een aantal mensen intern te formuleren en pottenkijkers categorisch weet buiten te sluiten, zal het afwachten worden of we aan het einde van dit jaar een nieuwe productgroep mogen omarmen. Een Apple TV, maar dan écht, zou in menig huiskamer ongetwijfeld niet misstaan. One More Thing blijft de ontwikkelingen volgen en houdt je als eerste op de hoogte.

Reageer op artikel:
Wellicht ook Apple TV, maar dan écht?
Sluiten