Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen OMT Specials 26 april 2011
Leestijd: 1 minuut

Spotlight: open de map in plaats van bestand

Spotlight is één van de belangrijkste functies binnen Mac OS X. Binnen enkele seconden na het intikken van een zoekopdracht vind je de bestanden waar je naar zoekt. Toch zijn er nog verbeteringen mogelijk. Zo is het via de menubalk redelijk omslachtig om een andere opdracht uit te voeren dan het openen van het gevonden bestand.

Daar schiet Spotlight dus tekort. Of eigenlijk, het werkt niet zoals we dat op de Mac gewend zijn. Na een zoekopdracht moet je namelijk eerst op ‘toon alles’ klikken en dan wordt het bestand in de Finder geselecteerd. Om deze handeling makkelijker te maken, ga je met de muis op het gewenste bestand staan en voer je Command + Enter in. Je komt dan terecht in de map waar het bestand zich bevindt. Het nut hiervan ligt voor de hand. Zo kan het handig zijn als je een bestand wilt hernoemen, verplaatsen of snel wilt weergeven.

Een andere optie is de zoekresultaten allemaal in de Finder te tonen. Na het intikken van een steekwoord gebruik je dan de toetsencombinatie Option + Enter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotlight: open de map in plaats van bestand
Sluiten