Ramy
Ramy Nieuws 4 april 2011
Leestijd: 1 minuut

Scherm spiegelen ook op eerste iPad mogelijk

Toen de iPad 2 werd aangekondigd, werden er ook een aantal nieuwe accessoires geïntroduceerd. Een daarvan is de Digital AV Adapter, waarmee het mogelijk is om het scherm van de iPad 2 op een ander scherm of projector te spiegelen. Dankzij een hack, kan dit nu ook met de eerste generatie iPads.

De hack is afkomstig van de 18-jarige Belg Ian Bauters, en werkt via zowel de Digital AV Adapter, als de VGA Adapter. Ondanks dat de originele iPad op de oudere A4-processor draait en minder werkgeheugen dan de iPad 2 heeft, werkt het spiegelen op een ander scherm toch behoorlijk vloeiend. Hoe de hack precies werkt, legt Ian op zijn website uit. Een jailbreak op iOS 4.3 of hoger is vereist.

Een demonstratie vind je hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scherm spiegelen ook op eerste iPad mogelijk
Sluiten