Ramy
Ramy Nieuws 7 april 2011

RIM’s PlayBook mogelijk vertraagd door tekort aan touchscreens

Het uitbrengen van de PlayBook, RIM’s antwoord op de iPad, is een aardige tijd vertraagd. Eerder leek de vertraging te komen door batterijproblemen, maar nu lijkt het erop dat Apple de meeste grote touchscreens heeft opgeëist, waardoor er nog maar weinig voor RIM en anderen overblijft.

De PlayBook zou eigenlijk in het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar komen, maar komt nu pas op 19 april in de VS en Canada in de winkels te liggen. Dat is meer dan een maand na de release van de iPad 2. Apple deed eerder een investering van $3,9 miljard, waarmee waarschijnlijk een groot gedeelte van de wereldproductie van touchscreens is gereserveerd. Dit zou namelijk niet de eerste keer zijn, dat Apple een flink bedrag vooruit betaald, om zeker van levering te zijn. Met een reserve van meer dan $50 miljard, kan Apple zich dat dan ook makkelijk veroorloven.

RIM’s PlayBook heeft een touchscreen van 7 inch. Hij draait op BlackBerry Tablet OS, maar ondersteunt naast BlackBerry-applicaties, ook nog Android 2.3-apps. Het kleinste model, met Wi-Fi en 16GB geheugen, zal $499 gaan kosten.

Reageer op artikel:
RIM’s PlayBook mogelijk vertraagd door tekort aan touchscreens
Sluiten