Ramy
Ramy Nieuws 8 april 2011

Release iPhone 5 mogelijk gewoon op tijd

Er gaan al een tijdje geruchten rond, dat de volgende generatie iPhones later dan normaal zullen verschijnen. Volgens analist Brian White is er echter niets aan de hand, maar is Apple slechts erg voorzichtig, in het contact met de Aziatische leveranciers. Dit om te voorkomen dat de vraag naar de iPhone 4 daalt.

Er zouden meerdere redenen zijn, waarom de nieuwe iPhone dit jaar later dan normaal zou verschijnen. Zo zou het iOS volledig vernieuwd worden, waarbij de cloud-diensten centraal zullen staan. Dit zou misschien samen met een vernieuwing van MobileMe gepaard gaan. Ook het feit dat Apple nog geen, of nauwelijks, onderdelen voor de iPhone 5 heeft besteld, zou erop duiden dat Apple helemaal niet op de gewoonlijke release-datum rond juni mikt.

Hier gelooft Brian White, van Ticonderoga Securities, echter helemaal niets van. Volgens hem is Apple de volgende generatie iPhones rustig aan het voorbereiden, en kunnen wij deze gewoon rond juni of juli weer verwachten. Hij zegt er het volgende over:

Although we do not have a smoking gun that definitively rules out a delayed autumn unveiling or one that supports a launch this summer, there is a pattern of activity in motion with the supply chain that makes us question a delayed launch.

De iPhone 4 is natuurlijk alweer een tijdje op de markt, maar aangezien Verizon de CDMA-versie van de iPhone 4 pas sinds februari heeft, is het belangrijk om de vraag nog even op peil te houden. Het zou voor Verizon natuurlijk erg jammer zijn, als iedereen besluit nog even op de iPhone 5 te wachten.

Apple is keeping its iPhone 5 cards extra close to the vest on this launch to avoid a falloff in iPhone 4 demand ahead of a refresh, especially given the February launch of the CDMA iPhone 4 with Verizon.

We zullen hopelijk snel zien, of Apple zich aan de jaarlijkse cyclus zal houden.

Reageer op artikel:
Release iPhone 5 mogelijk gewoon op tijd
Sluiten