QuickTime completer dankzij nieuwe Perian

12 reacties

Perian heeft eergisteren een update gekregen naar versie 1.2.2. Nieuw in deze versie is de ondersteuning van WebM en VP8. Het programma kan gezien worden als een instructiepakket, dat Quicktime in staat stelt om audio- en videoformaten af te spelen die niet standaard door Quicktime worden ondersteund. Hieronder vallen onder meer AVI, DIVX en MKV. Het pakket integreert naadloos met Quicktime en het is niet zichtbaar aanwezig tijdens het afspelen.

Zonder software als Perian is de gebruiker genoodzaakt om alternatieve afspeelsoftware te gebruiken, bijvoorbeeld VLC. Alternatieve afspeelsoftware zorgt in de meeste gevallen voor een groot nadeel. Deze programma’s kunnen filmpjes vaak niet direct vanuit de browser afspelen. Iets wat Quicktime in combinatie met Perian wel lukt.

1.2.2 is de laatste versie van Perian die op PowerPC’s draait. Mac OS X Leopard 10.5 wordt in volgende edities ook niet meer ondersteund.

Het is met Perian 1.2.2 niet mogelijk om Windowsformaten zoals WMV en ASF af te spelen. Een oplossing hiervoor is Flip4Mac of door gebruik te maken van het eerder genoemde VLC.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Eigenlijk wel heel toevallig, want precies gisteren keek ik in de Systeemvoorkeuren en toen zag ik Perian staan en vroeg ik me af wat dat ook alweer was en toen klikte ik er dus op en toen klikte ik op check for updates. Ik heb hem dus al!:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Zo zo, echt toevallig, ik kreeg ‘m gisteren gewoon binnen op zowel iMac als MBP, gewoon in de auto-update! :sarcastic:

 • Profielfoto
  kerelvent

  Ik heb dit nooit veel gebruikt en ik kom er nu weer achter waarom dat is: laden. MKV’s etc moeten gebufferd worden oid, wat niet hoeft in apps als VLC en Movist. Hoewel ik QuickTime een vele malen mooiere interface vind hebben, gebruik ik de alternatieven gewoon uit gemak. Jammer op zich.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Dan heeft Pieterr een glazen bol.

  Het topic is namelijk al 2 dagen oud, terwijl hierboven staat dat de update gisteren kwam. Oeps!:lol:

  Edit: snel opgelost!:thumbsup:

 • Profielfoto
  Rick Stevenhaagen

  Scherp, SunKeeper. Het is aangepast.

 • Profielfoto
  paradoxdesign

  Voetnootje (tipje) voor gebruikers van Flip4Mac en Office 2008. Dit programma kan voor problemen zorgen met, gek genoeg, Entourage 2008…waarschijnlijk zorgt bepaalde content in e-mails ervoor dat Flip4Mac getriggerd wordt waardoor Entourage het voor gezien houdt.. Heb me rot gezocht waarom de crashes gebeurden, uiteindelijk bleek dit aan F4M te liggen..

 • Profielfoto
  Baseline

  Ik kan me sowieso geen reden bedenken om Entourage te gebruiken.. maar goed.. daar ging dit topic niet over #sorryvoordetopicvervuiling

 • Profielfoto
  paradoxdesign

  @baseline, grappig, hetzelfde heb ik nou met Apple mail.. :sarcastic:

 • Profielfoto
  Lauwrence

  altijd al een haat-liefde verhouding gehad met Quicktime. Wanneer het werkt voldoet het, maar 9 vd 10 keren crasht Quicktime bij mij of is bijzonder traag in het afspelen van HD content.

  Ik houd het zelf maar bij VLC.

 • Profielfoto
  guide506

  In aansluiting met bovenstaande reactie: waarom is een gratis programma als VLC beter in staat content af te spelen dan Quicktime van een miljardenbedrijf als Apple?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  VLC is helemaal niet ‘beter’ in staat content af te spelen.
  .
  Hoe vaak ik daar geen haperende, of zelfs compleet niet werkende troep in heb gezien.
  .
  Nee, dan is QuickTime een stuk stabieler.
  .
  Ik hoef ook niet persé alle 320 videoformaten ter wereld af te kunnen spelen.
  En al helemaal niet als dat moet gebeuren in een draak van een interface als van VLC.
  Dan liever gewoon eerst converteren.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik gebruik VLC geregeld en op een enkele uitzondering na heb ik weinig last met dit programma. Over de GUI valt te twisten, maar de vraag van guide506 blijft wel overeind staan: waarom kan Quicktime zonder Perian minder en heeft VLC perian niet nodig???

  (Het zelfde geldt voor QL, die heeft ook extra plug-ins nodig)
  In versie 1.1.9 is de GUI van VLC wat meer “Mac achtig”, zeg maar “iTunes”.