Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 15 april 2011

QuickTime completer dankzij nieuwe Perian

Perian heeft eergisteren een update gekregen naar versie 1.2.2. Nieuw in deze versie is de ondersteuning van WebM en VP8. Het programma kan gezien worden als een instructiepakket, dat Quicktime in staat stelt om audio- en videoformaten af te spelen die niet standaard door Quicktime worden ondersteund. Hieronder vallen onder meer AVI, DIVX en MKV. Het pakket integreert naadloos met Quicktime en het is niet zichtbaar aanwezig tijdens het afspelen.

Zonder software als Perian is de gebruiker genoodzaakt om alternatieve afspeelsoftware te gebruiken, bijvoorbeeld VLC. Alternatieve afspeelsoftware zorgt in de meeste gevallen voor een groot nadeel. Deze programma’s kunnen filmpjes vaak niet direct vanuit de browser afspelen. Iets wat Quicktime in combinatie met Perian wel lukt.

1.2.2 is de laatste versie van Perian die op PowerPC’s draait. Mac OS X Leopard 10.5 wordt in volgende edities ook niet meer ondersteund.

Het is met Perian 1.2.2 niet mogelijk om Windowsformaten zoals WMV en ASF af te spelen. Een oplossing hiervoor is Flip4Mac of door gebruik te maken van het eerder genoemde VLC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
QuickTime completer dankzij nieuwe Perian
Sluiten