Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 11 april 2011

Officiële biografie Steve Jobs verschijnt begin 2012

De wonderen zijn de wereld nog niet uit; Steve jobs heeft eindelijk meegeholpen aan het schrijven van een officiële biografie over Mr. Apple. iSteve: The Book of Jobs wordt geschreven door Walter Isaacson en zal begin 2012 worden gepubliceerd, zo meldt ABC News.

Isaacson is in het verleden actief geweest voor onder andere TIME en CNN en schreef al eeder biografieën over Albert Einstein en Benjamin Franklin. Hij is al sinds 2009 bezig met het schrijven van het boek en heeft onder andere met Jobs zelf gesproken en is ook ten rade gegaan bij familieleden, collega’s en zelfs concurrenten van Apple.

Tot nu heeft Jobs zelf nooit meegewerkt aan een verslag over zijn leven. In 2005 werd het boek iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business door Jeffrey S. Young en William L. Simon op de markt gebracht zonder de medewerking van Jobs zelf, die het boek (en alle andere uitgaven van Wiley & Sons) heeft verbannen uit de Apple-winkels. Desondanks was dit boek een internationaal verkoopsucces. Het leven van Jobs is bijzonder intrigerend, of je nu fan bent van Apple of niet. In 2012 kunnen we dus ‘uit de eerste hand’ vernemen hoe het écht is gegaan bij de geboorte en het succes van ’s werelds meest waardevolle technologiebedrijf ter wereld.

Reageer op artikel:
Officiële biografie Steve Jobs verschijnt begin 2012
Sluiten