Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 25 april 2011

Nieuws en geruchten tijdens Pasen

Ook tijdens de feestdagen gaat het nieuws en de geruchtenmolen rondom Apple door. Wij geven jou een kort overzicht van de laatste dagen. Zo gaat het over een zeer onwaarschijnlijk gerucht rondom het nieuwe design van de iPhone 5. De vernieuwing van Voorvertoning in Lion. Een iPad die bewust uit een ‘vliegtuig’ valt en een gerucht betreffende een verbeterde MacBook Air.

Geruchten rondom design iPhone 5

We beginnen met het opmerkelijkste gerucht van de laatste dagen. De laatste weken gaat het vaak over de witte iPhone 4, maar ook de iPhone 5 krijgt genoeg aandacht. Over de laatste werd eerder beweerd dat het design niet drastisch zou gaan veranderen. De geruchten vertellen ons nu het tegenovergestelde. Wij vinden het vooral onwaarschijnlijk, maar delen het toch graag met je.

De iPhone 5 zou volgens de laatste geruchten, aan de zijkanten van het scherm bijna geen ruimte meer over hebben. De ronde home-knop zou tevens veranderd worden naar een rechthoek met ronde hoeken. De knop zou aanraakgevoelig worden en gebruikt voor invoeren van de welbekende ‘gestures’.

Het toestel zou een 3.7 inch scherm krijgen en lijkt verdacht veel op de iPod Touch. Dat houdt in dat deze een stuk dunner zou worden dan de iPhone 4 en iets weg heeft van de aflopende onderkant van de MacBook Air.

Applefans reageren overwegend negatief op het ‘nieuwe’ design. Hoe zouden de fans reageren als Apple daadwerkelijk met een dergelijk model op de proppen komt?

Voorvertoning opent Microsoft Officebestanden

Volgens TUAW krijgt Voorvertoning een opfrisbeurt voor het een plaats krijgt in Mac OS X Lion. Zo kun je zonder een Office pakket, bestanden van Word, Excel en PowerPoint openen.

Andere verbeteringen:

  • Fullscreen werken
  • Functie voor commentaar/aantekeningen wordt uitgebreid
  • Beter vergrootglas
  • Plaatsen van een digitale handtekening onder PDF-documenten

‘Werkende iPad na val uit vliegtuig’

G-Form beweert een iPad van maar liefst 150 meter uit een vliegtuig te hebben gegooid! Oké, het mag dan geen vliegtuig zijn, je ziet wel dat de iPad van een redelijke hoogte wordt gegooid en dat het apparaat nog werkt. Volgens de overenthousiaste presentator is dat allemaal te danken aan de Extreme Sleeve.

Mogelijk nieuwe Macbook Air in juni

AppleInsider meldt dat Apple volgende maand zou kunnen beginnen met de productie van een nieuwe MacBook Air-serie. Vernieuwingen zullen vooral onder de motorkap plaatsvinden. Zo zal de Thunderbolt technologie ingebouwd worden. Debuteert Intel’s Sandy Bridge-processor op de Air en zal een geïntegreerde videochip van Intel zijn opwachting maken. Als de geruchten kloppen, vinden de nieuwe modellen in juni hun weg naar de consument.

Reageer op artikel:
Nieuws en geruchten tijdens Pasen
Sluiten