Music Locker hangt in de lucht

Vorige week meldden we dat het grote datacenter in North Carolina waarschijnlijk klaar zou zijn voor gebruik. Reuters gaf gisteren aan, dat hetzelfde geldt voor de clouddienst die Apple in het datacenter wil laten draaien. Het gaat volgens Reuters om een muziekdienst.

Gisteren zei Reuters nog dat Apple geen contracten zou hebben afgesloten met de vier grote platenmaatschappijen. Dat werd vandaag ontkracht door All Things D. Volgens die site heeft Apple met twee maatschappijen een deal gesloten en zijn ze bijna rond met de andere twee. Volgens een manager binnen één van de grote labels maakt Apple haast met de deals.

“It feels like they want to go pretty soon”

All Things D beweert dat Apple zich onderscheidt van andere uploaddiensten, doordat het een mastercopy van de muziek op de server bewaart. Zo hoeft niet iedereen al zijn muziek opnieuw te uploaden. Volgens All Things D mag je als bedrijf alleen een mastercopy bewaren in het geval je de licenties bezit.
Liedjes die niet op de server staan opgeslagen, kan je volgens deze laatste geruchten alsnog naar je eigen ‘Music Locker’ uploaden.

Reageer op artikel:
Music Locker hangt in de lucht
Sluiten