Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 18 april 2011

MacBook Air sneller door andere SSD

Apple stapt tijdens een productcyclus regelmatig over op onderdelen van andere fabrikanten. Wat niet vaak voorkomt, is merkbaar prestatieverschil. Bij de MacBook Air met een SSD van 128GB, is er sprake van een uitzondering.

De MacBook Airs van eind 2010 kregen oorspronkelijk een SSD schijf van Toshiba ingebouwd. Anandtech testte die SSD: 209,8 MB/s (leessnelheid) en 175,6 (schrijfsnelheid). De SSD’s die in meer recente eind-2010 modellen van de Air zijn gebruikt, presteren wat beter: 261,1 (lees) en 209,6 (schrijf). De resultaten van deze SSD tonen overeenkomst met de SSD’s uit Samsung’s 470 serie. Het is niet bevestigd dat het daadwerkelijk om Samsung-schijven gaat.

De Apple SSD TS128C is de minst presterende SSD. De schijf met het typenummer SM128C is de beter presterende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air sneller door andere SSD
Sluiten