Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 25 april 2011

Lieve Steve, waarom sla je mijn locatie op?

Vorige week maakten onderzoekers bekend dat de iPhone de locatie van de gebruiker ongevraagd opslaat. Deze wordt onbeveiligd bewaard in de backup van het toestel. De ontdekkers schreven een tool waarmee je kan zien op welke plekken jij bent geweest de afgelopen tijd.

MacRumors weet nu te melden dat een van haar lezers een vraag hierover heeft gemaild naar niemand minder dan Steve Jobs en daar ook antwoord op heeft gekregen. Hierin vertelt Steve dat het gerucht dat de locatie van iPhone-gebruikers ongevraagd opgeslagen wordt vals is, maar dat op een toestel als de Droid dit wel gebeurt.

Q: Steve,

Could you please explain the necessity of the passive location-tracking tool embedded in my iPhone? It’s kind of unnerving knowing that my exact location is being recorded at all times. Maybe you could shed some light on this for me before I switch to a Droid. They don’t track me.

A: Oh yes they do. We don’t track anyone. The info circulating around is false.

Sent from my iPhone

Reageer op artikel:
Lieve Steve, waarom sla je mijn locatie op?
Sluiten