Leer presenteren als Steve Jobs

14 reacties

Morgen is het weer zover: dan organiseert de redactie van het tijdschrift/blog Bright een Bright Night in Amsterdam. Dit ter gelegenheid van de uitkomst van Bright magazine #39. Het belooft weer een avond vol interessante verhalen over tech, lifestyle en gadgets te worden. Dit keer zal One More Thing voor een extra Apple-tintje zorgen.

OMT’s Steve Jobs-expert Koen van Tongeren heeft vrijwel elke keynote gezien die Steve ooit heeft gegeven. Op die manier heeft hij de belangrijkste presentatietechnieken achterhaald die van een Keynote een Stevenote maken. Dus wil jij leren presenteren als Steve Jobs? Kom vrijdagavond dan naar Bright Night #11, om 20.00 u. in Pakhuis De Zwijger, Amsterdam. De toegang is gratis.

Bright magazine #39 ligt vanaf vrijdag in de winkels, maar wist je dat Bright ook een eigen iPad-tijdschrift heeft? Vol unieke content die niet in het papieren magazine te vinden is én nu inclusief de documentaire Objectified, waarin Apple’s ontwerper Jonathan Ive een boekje open doet over zijn eigen visie op design.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Is dat dezelfde als op de beurs toen? Die was namelijk top!

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  De basis is ’t zelfde, maar er zitten een aantal nieuwe dingen in.

 • Profielfoto
  Hemigrapsus

  datum?

 • Profielfoto
  Tomac5

  It’s amazing, truly magnificant, extremely easy, super cool, really great.

  Zo.

 • Profielfoto
  maartenmstr

  komt er ook een livestream?

 • Profielfoto
  Afroman

  BOOM!

 • Profielfoto
  beammeup

  Kun je flair en charisma tegenwoordig leren?
  Ik denk dat het onmogelijk is.

 • Profielfoto
  ex-macfreak

  @beammeup : inderdaad. Charisma kan je niet leren. Dat heb je. Kijk maar naar de keynotes die door Tim Cook werden gegeven toen Jobs er niet was. Heel wat saaier.

  bovendien een beetje belachelijk om te zeggen dat je de technieken hebt achterhaald omdat je alle keynotes hebt gezien, terwijl er verschillende boeken over bestaan. Zeg dan gewoon dat je je op bestaande werken baseert in plaats van te doen alsof je dit nu zelf allemaal uitgezocht hebt… beetje zielig.

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  Tjeesis. Het is nog vroeg in het jaar voor pruimen jongens he. Ze zijn wat zuur.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ ex-macfreak Met jouw achtergrond zou jij toch als geen ander moeten weten dat eigen aannames voor feiten aanzien héél gevaarlijk kan zijn?:-D Ik zou zeggen; kom langs en overtuig jezelf dat er geen enkel van die boeken gelezen, laat staan gebruikt is.

 • Profielfoto
  vanquish

  Worden er toevallig opnames gemaakt van de “steve Jobs” presentatie ??
  Ik zou er graag bij zijn maar ben helaas tot 19:30 nog in Maastricht bezig.

 • Profielfoto
  wab

  Als je kan leren presenteren zoals Steve Jobs waarom hebben die andere Apple lui op de Apple keynote’s niet dezelfde uitstraling als Steve Jobs? Phil Shiller bijvoorbeeld is toch een steeds wederkerende figuur maar telkens weer slaapverwekkend. Ik volg die keynotes al van voor Jobs een iconische status had het dus niet dat ik bevoordeeld naar die keynotes ben gaan kijken.

 • Profielfoto
  PowerMac

  De titel “Leer presenteren als Steve Jobs” werkt de suggestie dat als ik naar de Bright Night #11 ga kijken, ik het presenteertalent van iemand die er niet is en die daar niet presenteert, zal leren.
  Kijk, dat vind ik sterk.
  Niemand zegt dat Koen van Tongeren niet goed is of zo, maar als ik Steve Jobs’ talenten zou willen leren kan ik toch beter alle keynotes en andere presentaties van Steve Jobs herhaaldelijk bekijken?

  Neemt niet weg dat Koen van Tongeren ongetwijfeld een fijne spreekbeurt zal geven.
  Succes en veel plezier!