Krijgt de MacBook Pro een nieuwe outfit?

39 reacties

De site MacRumors heeft uit “betrouwbare bronnen” vernomen dat de MacBook Pro-lijn een geheel nieuw design krijgt bij de volgende update. Ze borduren hier voort op een update van iLounge waarin in februari al werd gespeculeerd over een nieuw design van Apple’s mobiele werkpaard.

Het is nog niet duidelijk wat hier precies mee bedoeld wordt, maar het is logisch om aan te nemen dat we hier moeten denken aan een design dat iets weg heeft van de MacBook Air; lichter, dunner, zonder optische drive en voorzien van een SSD. Het nieuwe design van de MacBook Air werd immers door Steve benoemd als “de toekomst van de MacBook.” Vooralsnog wordt alleen het jaar 2012 aangehaald als tijdvak waarin de nieuwe MacBook Pro moet verschijnen.

In 2008 kreeg de Pro voor het laatst een nieuw jasje, toen werd het ‘unibody design’ geïntroduceerd welke volledig uit één blok aluminium was vervaardigd. In februari van dit jaar werd de MacBook Pro nog voorzien van een aanzienlijke hardware-upgrade. De nieuwe Sandy Bridge CPU’s van Intel maakten hun opwachting en Apple’s gloednieuwe interfacesysteem Thunderbolt  werd geïntroduceerd.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  bram91

  De MacBook Pro zal inderdaad vast wel een keer een nieuw design krijgen;)

 • Profielfoto
  Mich

  Zo heel veel kunnen ze er toch ook niet meer aan veranderen lijkt mij?

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  een “Pro” laptop van >€1200,- zonder optische drive… fuck no!

 • Profielfoto
  nicolaas61

  zonder optische drive kunnen ze niet maken vind ik, hooguit bij de macbook, maar een beetje pro heeft wel een optische drive vind k

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Ik gebruik de optische drive nooit. Die ruil ik graag in voor SSD.:-)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Apple’s gloednieuwe interfacesysteem Thunderbolt werd geïntroduceerd.

  Apple’s?

 • Profielfoto
  iJos

  Ik heb een MBP 17″ late 2006, waarvan de optische drive sinds 2 jaar kapot is. Ik heb toen een losse drive gekocht voor die enkele keer dat ik een dvd of cd nodig heb. Ik mis ‘m absoluut niet. Een beetje pro heeft wat hij nodig heeft, meer niet. Deze nieuwe gaat een heel aantrekkelijke machine worden!
  groet, Jos

 • Profielfoto
  xino

  Zou hoogtijd worden dat de optische drive eruit gaat. Gebruik hem nooit en neemt veel te veel ruimte in. Liever een grotere accu of een SSD schijf dan:)

 • Profielfoto
  Ree

  Apple’s gloednieuwe interfacesysteem Thunderbolt werd geïntroduceerd.

  Apple\’s?

  Ja, Apple’s

  Thunderbolt is van Apple en is gebaseerd op een koper-variant van Light-peak (van Intel)

 • Profielfoto
  Ree

  Zou hoogtijd worden dat de optische drive eruit gaat. Gebruik hem nooit en neemt veel te veel ruimte in.

  Inderdaad, maar dan wel de mogelijkheid van de externe drive (want die werkt nu niet op een MBP, alleen op een Air en een Mini Server)

  Liever een grotere accu of een SSD schijf dan:)

  SSD natuurlijk, in de ruimte die over blijft na verwijderen van de Optical passen 3 of 4 van die 256 GB strips die in de nieuwe Air zit…. Dat brengt perspectieven:)

 • Profielfoto
  me.com

  Thunderbolt = Light Peak. Light Peak was enkel de codenaam bij het ontwikkelen van het interface.

 • Profielfoto
  Afroman

  @Ree

  Naar mijn weten is het door Apple EN Intel ontworpen.

 • Profielfoto
  klonic

  Ik houd graag vast aan de optische drive maar eerlijk is eerlijk, zo vaak gebruik ik hem niet. Als er een SSD (naast een HDD) voor in de plaats komt om meer snelheid te garanderen en toch veel geheugen dan ben ik bereid een externe optische drive aan te schaffen. Echter moet er dan ook een extra USB poort op de Pro lijn

 • Profielfoto
  Aerea

  @Ree

  Naar mijn weten is het door Apple EN Intel ontworpen.

  Naar mijn weten is het idee ontstaan bij Apple en heeft het Intel betaald om het te ontwerpen.

 • Profielfoto
  Pepperonie

  @Ree, @Afroman
  Thunderbolt (ontwikkel codenaam Lightpeak) is volledig door intel ontwikkeld. Apple heeft het alleen geïmplementeerd in haar systeem. Wellicht heeft Apple hier en daar wat bijgestuurd, maar dat weten we niet. Maar het is hoe dan ook ontwikkeld door Intel zelf.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Had bij de nieuwe update al een nieuw design verwacht. Toch blijft het na 3 jaar een hele vette laptop. Heb hem dus toch maar gekocht. Ik ga niet nog een jaar wachten.

 • Profielfoto
  RoyK

  2012 = Ivy Bridge

 • Profielfoto
  Elinious

  Ik vraag me af waarom DVD spelers (of ‘optische drives’) steeds meer verdwijnen uit computers? Ik hoor hier dat anderen hem nauwelijks gebruiken, maar ik juist redelijk vaak.

  Ik heb een MacBook Pro, dat is mijn enige computer. Ik heb geen tv, en dus geen dvd speler. Ik heb zelf geen stereo. Als ik dus een DVDtje wil kijken, doe ik dat via de computer. Als ik een CDtje wil luisteren ook (behalve als ik echt kwaliteit wil, dan gebruik ik de stereo van m’n ouders).

  Ik vind het juist ideaal. Als ik naar vrienden ga, en we willen effe een filmpje kijken, hup laptop mee, dvdtje… Wordt dus gehannes met een externe speler als ik over ga op een nieuwe MacBook Pro. Niet blij mee:(

  Ik heb geen idee wat een SSD is, dus verder geen commentaar daarop.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Ik heb geen idee wat een SSD is, dus verder geen commentaar daarop.

  Die liggen ook net buiten het bereik van je stenen grot……:wink:

 • Profielfoto
  JH90

  Waardeloos, wil gewoon m’n cd’tjes kopiëren/branden!
  Moet daarnaast ook nog wel is een DVD branden..

 • Profielfoto
  Mich

  Indeed, superdrive kan er gewoon niet uit verdwijnen! Zeker nu nog niet. binnen x aantal jaar mss wel…

 • Profielfoto
  Olieboer

  Waarom zou er voortgeborduurd worden op wat er nu is? Zou het niet iets compleet nieuws worden? Ik vind het design van de macbook air redelijk op die van de pro lijken. En ik vind de air wel mooier, maar dit komt met name door de afmetingen (en bijbehorende mindere mogelijkheden), ik denk niet dat ze de functionaliteit van de pro in een air design kunnen stoppen. Anders kun je ook wel gaan zeggen dat de nieuwe pro op de iPad 2 gaat lijken.
  Hoe hij er wel uit gaat zien? geen idee, maar daarom heet het ook iets nieuws. Ik was geen apple bezitter toen de unibody werd geintroduceerd, maar ik denk dat niemand had voorzien hoe het vorige model overtroffen kon worden, net als nu.

 • Profielfoto
  Maajkol

  Het design van de huidige Macbook Pro is in mijn ogen tijdloos, dus van mij hoeft hij niet in een nieuw jasje. Ik gebruik m’n SuperDrive zelden, maar voor het branden van een DVD/CD is het noodzakelijk is om deze erin te laten, zeker in de videobewerking industrie lijkt me dit een groot gemis. Een extra USB poort zou trouwens wel fijn zijn, zeker als ik m’n iPad wil syncen/opladen, een externe HDD erin heb zitten en dan geen USB stick erbij stoppen.

 • Profielfoto
  Olieboer

  “Het design van de huidige Macbook Pro is in mijn ogen tijdloos, dus van mij hoeft hij niet in een nieuw jasje.”

  precies wat ik bedoel: als je het nieuwe niet kent, ben je tevreden met het oude, totdat het nieuwe komt.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Waarom moeten we hierover roddelen? Sowieso is de lijn nog niet zo lang geleden geüpdatet, maar bovendien wat maakt het uit? We zien het wel!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ja, Apple’s
  Thunderbolt is van Apple en is gebaseerd op een koper-variant van Light-peak (van Intel)

  Naar mijn weten is het idee ontstaan bij Apple en heeft het Intel betaald om het te ontwerpen.

  Allemaal niet waar, Intel heeft het ontwikkelt en uiteindelijk in collaboratie met Apple in de MBP’s naar buiten gebracht, de samenwerking was enkel om als eerste de interface toe te passen zonder dat het vooraf uit zou lekken.

  Thunderbolt (originally codenamed Light Peak) is an interface for connecting peripheral devices to a computer via an expansion bus. Thunderbolt was developed by Intel and brought to market with technical collaboration from Apple Inc.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbolt_(interface)

  Kom ik terug op mijn eerste opmerking, nu aan de redactie gericht, waarom nog steeds Apple’s interface in het nieuwsbericht?.. Thunderbolt komt ook buiten Apple producten op de markt, als het echt van Apple was zou dit nooit gebeuren..

 • Profielfoto
  wimbers

  ik ben verbaasd hoeveel mensen hier een reactie volgens het “who moved my cheese” principe geven.

  het lijkt me fantastisch als er weer een revolutionaire MBP uit komt.

  het liefst zonder optische drive, daardoor zeer plat. mischien een zwart alu model, om het pro van het consumenten spul te onderscheiden (zelfs een ipad is alu nu)

  ik zou heel graag mijn 4 jaar oude MBP vervangen door een nieuw 15″ model, maar ik vind de huidige te dik,

  een 15″ macbook air zou ook al goed zijn trouwens..

 • Profielfoto
  1234

  ik gebruik die brander ook zelden, voor 30 piek een externe die je in de la kan gooien lijkt me prima als je daar een SSD schijf voor in de plaats kunt krijgen.

 • Profielfoto
  domien

  Nou van mij mag de optische drive er ook uit, wat heb ik vanochtend weer lopen foeteren op dat ding bij een cd’tje branden… geef mij dan maar een externe cd speler voor die enkele keer…

  Maar een Macbook pro komt er toch niet denk ik dat wordt toch eerder een MacBook Air maar daar is hij er toch al uit.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Fuck die optische drive. Maak ‘m maar 0,5 mm dunner en pomp ‘m maar vol met SSD:nerd: + Betere beeldschermen. De air 11,6” heeft fucking een hogere resolutie als mijn MBP 13”

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoger is niet beter.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  een 15″ macbook air zou ook al goed zijn trouwens..

  Dan moet je wel uitkijken dat die niet dubbelvouwt als je hem optilt, want dat gebeurt sneller dan je denkt bij grote, maar dunne MacBooks. Kijk maar naar het Ethernetpoort-probleem bij de Late 2009 Unibody MacBook Pro 17″.

 • Profielfoto
  nielsmarijn

  Vandaag een Saturn krantje binnen gekregen met alleen maar Mac aanbiedingen. Voor de prijs van de iMacs en MacBooks moet je naar de site, deze gaan er uit, dus vervanging lijkt me!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Die optische drive kan makkelijk vervangen worden door een externe oplossing. Of dat nou via USB/TB/WiFi is.. Heb je weleens gezien hoe mooi en comPact de MBA SuperDrive is?

 • Profielfoto
  wietje

  is het dan nog de moeite om nu een nieuwe macbook pro te kopen als er binnen 8 maanden een nieuwe met veel meer verbeteringen aankomt dan nu ???

  Of gaat het uiterlijk nog 2 jaar op zicht laten wachten?

 • Profielfoto
  wietje

  is het dan nog de moeite om nu een macbook pro te kopen want als de nieuwe binnen 8 maanden komt met veel meer update en betere is het toch interessanter om die te kopen?

  Wat moet ik doen?

  Gaat het nog geen 2 jaar duren tegen dat de macbook pro een nieuw uiterlijk krijgt?

 • Profielfoto
  MatthieuPesesse

  “Krijgt de MacBook Pro een nieuwe outfit?” ..inderdaad, om de 2jaar komt er een nieuw design.. goed hé? :o)

 • Profielfoto
  Elinious

  Ik heb geen idee wat een SSD is, dus verder geen commentaar daarop.

  Die liggen ook net buiten het bereik van je stenen grot……:wink:

  Haha, nou, kijk.. Kun je wel grappig over doen, maar de mensen hier op deze site zijn de computermensen. Ik ben gewoon iemand die m’n laptop gebruikt en verder niet zo veel ermee heeft.. Veel mensen denk ik met mij, maar die bezoeken denk ik niet zo vaak sites zoals deze. De gewone consument gebruikt volgens mij nog best vaak de DVD speler.

 • Profielfoto
  JuliaB

  I’m quite confident that this Essay proofreading will solve your problems. You will never regret.