Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 26 april 2011

Krijgt de MacBook Pro een nieuwe outfit?

De site MacRumors heeft uit “betrouwbare bronnen” vernomen dat de MacBook Pro-lijn een geheel nieuw design krijgt bij de volgende update. Ze borduren hier voort op een update van iLounge waarin in februari al werd gespeculeerd over een nieuw design van Apple’s mobiele werkpaard.

Het is nog niet duidelijk wat hier precies mee bedoeld wordt, maar het is logisch om aan te nemen dat we hier moeten denken aan een design dat iets weg heeft van de MacBook Air; lichter, dunner, zonder optische drive en voorzien van een SSD. Het nieuwe design van de MacBook Air werd immers door Steve benoemd als “de toekomst van de MacBook.” Vooralsnog wordt alleen het jaar 2012 aangehaald als tijdvak waarin de nieuwe MacBook Pro moet verschijnen.

In 2008 kreeg de Pro voor het laatst een nieuw jasje, toen werd het ‘unibody design’ geïntroduceerd welke volledig uit één blok aluminium was vervaardigd. In februari van dit jaar werd de MacBook Pro nog voorzien van een aanzienlijke hardware-upgrade. De nieuwe Sandy Bridge CPU’s van Intel maakten hun opwachting en Apple’s gloednieuwe interfacesysteem Thunderbolt  werd geïntroduceerd.

Reageer op artikel:
Krijgt de MacBook Pro een nieuwe outfit?
Sluiten