Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Review 26 april 2011

Koninginnedag App: koninklijk of kul?

Aankomende zaterdag is het weer tijd voor de vorstelijke feestdag. We hebben het natuurlijk over Koninginnedag en daar komen tal van festiviteiten bij kijken. Heb je nog geen plannen gemaakt voor deze oranje gekleurde dag? Dan is de Koninginnedag App misschien wat voor jou.

De app is ingericht in een vijftal menu-items: evenementen, tweets, het volkslied, foto’s en ‘more’. Bij het opstarten verschijnt direct het belangrijkste gedeelte: de evenementen. Er wordt toestemming gevraagd om je locatie te verkrijgen, waarna de app een kaart of lijst met alle evenementen presenteert. De feesten die zich het minst ver van jouw locatie bevinden, staan voorop. De ontwikkelaar heeft gedacht aan slechte bereikbaarheid van de zendmasten tijdens grote evenementen. De evenementen worden opgeslagen op het toestel, zodat de functie na het inladen geen netwerk vereist.

Tweets met Koninginnedag-hashtags worden in de app getoond. Deze zijn niet gebaseerd op locatie, wat misschien een leuke toevoeging zou zijn.

Het volkslied spreekt voor zichzelf. Je kunt het Wilhelmus afspelen en meezingen met de songtekst.

In het menu-item foto’s, zie je afbeeldingen die door andere mensen zijn geüpload. Op een enkel schoonheidsfoutje na, werkt dit goed. Je kunt hier ook je eigen foto’s plaatsen.

Vanaf het menu-item ‘more’, lijkt het alsof er wat minder aandacht aan de app is besteed. De menutitels kloppen niet allemaal en de back-knop is niet in elk menu beschikbaar. Dit laatste onderdeel van de applicatie bevat een mash-up van nuttige en minder nuttige informatie. Variërend van een Radio 538 livestream, tot Buienradar, treinverstoringen en meldingen van de politie van Amsterdam.

De Koninginnedag App had hier en daar beter bijgeschaafd kunnen worden, maar doet wat het belooft. Vergeet niet te checken of de evenementen van jouw stad wel in de app verwerkt zijn.

De app gaat voor 79 cent over de virtuele toonbank en is beschikbaar op iPhone en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koninginnedag App: koninklijk of kul?
Sluiten