iPhone 5 in september; zelfde design als iPhone 4, A5-chip

22 reacties

Inderdaad, de titel is verwoord als een feit en niet als een gerucht. Persbureau Reuters, de bron in deze kwestie, durft namelijk te poneren dat de iPhone 5 daadwerkelijk in juli in productie gaat met een release in september. Reuters zegt dit te hebben vernomen van drie bronnen die bekend zijn met de zaak.

De identiteit van de bronnen blijft geheim omdat de plannen nog niet bekend zijn gemaakt. Volgens Reuters zal er qua design weinig veranderen aan de iPhone 5 ten opzichte van de vierde generatie. De vernieuwing zit vooral aan de binnenkant; de iPhone 5 zal naar verluidt de A5-processor bevatten die ook in de iPad 2 zit. In feite zal de iPhone 5 voor de iPhone 4 zijn wat de 3GS was voor de 3G; zelfde design, maar een stuk sneller.

Mocht de iPhone 5 inderdaad in september het licht zien, dan is dit de eerste keer sinds 2007 dat Apple geen nieuwe iPhone presenteert tijdens WWDC in juni van het jaar. Dit bericht komt niet uit de lucht vallen, er wordt al enige tijd gespeculeerd over de release van de volgende iPhone in september van dit jaar. Het jaarlijkse evenement voor Apple-softwareontwikkelaars, de WWDC,  zal dit jaar waarschijnlijk vooral in het teken staan van Mac OS X Lion en eventueel iOS 5.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  iAlwin

  Euh, kom op zeg…

  “durft namelijk te poneren”

  Op basis daarvan?

 • Profielfoto
  Thijmen96

  Op zich best logisch, ik zou ook geen grote veranderingen kunnen bedenken die Apple nog zou kunnen maken in de nieuwe iPhone.

  Oh ja, ik denk dat het “design” is i.p.v “desuign”:)

 • Profielfoto
  PuddingNL

  24 juni mijn abonnement verlengen, hopelijk mag ik wachten dan tot september op de iPhone 5.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Het is toch ook logisch dat de vorm gelijk blijft? Kijk eens naar alle docks en andere accessoires die verkocht zijn voor de iPhone4. Ze kunnen moeilijk na 1 model weer switchen. Ik ben zelf van een 3g overgestapt naar een iPhone4 en heb 3 nieuwe docks gekocht. Natuurlijk is het financieel heel aantrekkelijk om een nieuwe vorm te geven aan de iPhone maar het zet ook veel kwaad bloed.
  Denk dat dit net als de 3Gs een leuke opvolger is maar ik laat deze even voor wat het is.

 • Profielfoto
  wouwout

  Mmmmm het scherm van de huidige iPhone 4 (3,5 inch) is nu al te klein ten opzichte van de concurrentie. Een iPhone 5 met dat scherm kan eigenlijk niet en geeft android veel ruimte. Top modellen android gaan al naar 4,3 inch. Zonder dat de telefoon groter wordt.
  Ik hoop op huidige vorm met groter scherm, maar weet niet of ik tot september ga wachten.

 • Profielfoto
  Afroman

  Je bent ook zo dom als je een iPhone 4 dock koopt. Je koopt dus een dock voor 1 device.. Geef wat meer geld uit en koop gewoon een universal dock.

 • Profielfoto
  iSponge

  Denk niet dat dit jaar een WWDC zal zijn zonder aankondiging.. aankondigen kan altijd, ook al moet de productie nog starten en komt’ie in september pas in de winkel.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Volgens Reuters zal er qua design weinig veranderen…

  Ze zullen toch wel iets aan die antenne doen? Ook al is het maar cosmetisch om te laten lijken alsof het probleem is aangepakt…

 • Profielfoto
  farl4web

  Als Reuters het zegt is het nog geen feit hoor! Het blijven geruchten en ik wordt er een beetje beu van. OneMoreThing was vroeger wat minder gevoelig hiervoor.

 • Profielfoto
  Brhuis

  Nice, begrijp ook wel dat men niet design verandert. Mooier maken dan de iPhone 4 bestaat niet. Looking forward naar de nieuwe features.:lol:

 • Profielfoto
  Ewout

  Het design van de iPhone 4 is nog steeds zooooo moooi. Kan zeker nog met een interne facelift een jaartje mee.

  Ewout

 • Profielfoto
  LucT

  Ik had ergens gelezen dat er 2 sim kaarten in konden – is er daar nog nieuws over ?

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  En hoe gaan ze dat nu oplossen met die antenne???

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Mooi nieuws alles hetzelfde maar… toch nog wensen… een groter scherm?
  Zelfde maat maar groter scherm zou dat kunnen?
  We zien wel, maar mooi dat er een A5 chip in zit de iPad werkt ook prima op de A5 chip.

 • Profielfoto
  lemmenspieter

  Dat de release pas in september is wil toch niet zeggen dat hij nog niet aangekondigd kan worden in juni? Eerst aankondigen, dan met productie beginnen?

 • Profielfoto
  Welloe

  Ik had ergens gelezen dat er 2 sim kaarten in konden – is er daar nog nieuws over ?

  Dat is altijd al een beetje een slap gerucht geweest, niet echt ‘Op z’n Apple’s’ namelijk. Denk niet dat we nog daar nog veel over horen.
  Vat me niet verkeerd op, daarentegen. Ook ik zou heel graag een dual-sim iPhone 5 zien.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Je bent ook zo dom als je een iPhone 4 dock koopt. Je koopt dus een dock voor 1 device.. Geef wat meer geld uit en koop gewoon een universal dock.

  Dom? Hoezo dom? Je kan via Dealextreme prima docks kopen voor heel weinig geld! Dus zo dom is het nog niet.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik wacht op de 6, want mij abo loopt tot nov 2012… Ben nog steeds gecharmeerd van het design van de 4 (dat van de 3, daar was ik totaal op uitgekeken en oogt voor mij nu echt gedateerd).

 • Profielfoto
  rubio

  Ik wacht op de iPhone 12

  Succes

 • Profielfoto
  pevi

  jaja, … een A5-chip in de iPhone 5?

  Die krijgen ze er nooit in! (210×148 mm)

  Meer iets voor de iPad 3!;)

 • Profielfoto
  3dGuy

  Dan had die a4 chip (297x210mm) nooit in de iPhone4 gepast!

  Maar de A5 chip blijkt groter te zijn dan de A4 chip volgens 9to5mac.

 • Profielfoto
  AddVariety

  Mocht de iPhone 5 inderdaad in september het licht zien, dan is dit de eerste keer sinds 2007 dat Apple geen nieuwe iPhone presenteert tijdens WWDC in juni van het jaar.

  Het bericht zelf wil ik nog wel geloven. Dat ze geen compleet nieuwe iPhone qua look and feel gaan produceren lijkt mij zelfs niet meer dan logisch. Ze doen wat veel bedrijven al jaren doen… evolutie volgt op revolutie.

  Maar waar halen jullie de logica vandaan dat een markintroductie van september gelijk betekent dat de iPhone 5 niet op de WWDC geïntroduceerd wordt? Natuurlijk staat Apple erom bekend om product direct of niet snel na de bekendmaking al beschikbaar te hebben, maar ze zullen wel gek zijn om tijdens WWDC helemaal niks te laten horen en tot het iTunes event van september te wachten. Dan gaan er nog meer geruchten de kop op steken over het ‘feit’ dat Apple zelfs september niet gaat halen en gaan potentiële iPhone 5 klanten (waar ik er een van ben) toch over op de iPhone 4 (ik zit tot juni aan mijn 3GS) of iets anders.