Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 20 april 2011
Leestijd: 1 minuut

iPhone 5 in september; zelfde design als iPhone 4, A5-chip

Inderdaad, de titel is verwoord als een feit en niet als een gerucht. Persbureau Reuters, de bron in deze kwestie, durft namelijk te poneren dat de iPhone 5 daadwerkelijk in juli in productie gaat met een release in september. Reuters zegt dit te hebben vernomen van drie bronnen die bekend zijn met de zaak.

De identiteit van de bronnen blijft geheim omdat de plannen nog niet bekend zijn gemaakt. Volgens Reuters zal er qua design weinig veranderen aan de iPhone 5 ten opzichte van de vierde generatie. De vernieuwing zit vooral aan de binnenkant; de iPhone 5 zal naar verluidt de A5-processor bevatten die ook in de iPad 2 zit. In feite zal de iPhone 5 voor de iPhone 4 zijn wat de 3GS was voor de 3G; zelfde design, maar een stuk sneller.

Mocht de iPhone 5 inderdaad in september het licht zien, dan is dit de eerste keer sinds 2007 dat Apple geen nieuwe iPhone presenteert tijdens WWDC in juni van het jaar. Dit bericht komt niet uit de lucht vallen, er wordt al enige tijd gespeculeerd over de release van de volgende iPhone in september van dit jaar. Het jaarlijkse evenement voor Apple-softwareontwikkelaars, de WWDC,  zal dit jaar waarschijnlijk vooral in het teken staan van Mac OS X Lion en eventueel iOS 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 5 in september; zelfde design als iPhone 4, A5-chip
Sluiten