Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 13 april 2011

Intel wil Thunderbolt in stroomversnelling brengen

Intel stelt nog dit kwartaal een developer kit beschikbaar voor de Thunderbolt technologie. Hiermee hoopt het bedrijf dat Thunderbolt op korte termijn in veel randapparatuur toegepast zal worden.

Thunderbolt kan gezien worden als vervanging voor USB 3.0. Intel zelf gebruikt liever het woord aanvulling. Bedrijven als Sony en HP hebben nog niet beloofd om de technologie toe te passen in hun hardware, maar hebben wel interesse getoond in deze nieuwe manier van dataoverdracht. Zoals bekend is Thunderbolt wel al ingebouwd in de meest recente Macbook Pro-serie.

Thunderbolt werkt met koperen óf optische kabels. De standaard belooft een theoretische snelheid van 10 Gb per seconde. Ter vergelijking: USB 2.0 kan theoretisch tot 420 Mb gaan en Ethernet tot 1 Gb. Dit soort snelheden kunnen behaald worden door het gebruik van optische kabels. Een ander voordeel van deze kabels, is dat er geen interferentie tussen apparaten optreedt.

De standaard kan ook verschillende protocols aan. Hierdoor is het mogelijk om de Mini DisplayPort met Thunderbolt te verrijken en zo bijvoorbeeld een beeldscherm via een externe harde schijf aan te sluiten op je Mac. Je kunt tot maximaal zes apparaten koppelen aan één Thunderbolt-poort.

Reageer op artikel:
Intel wil Thunderbolt in stroomversnelling brengen
Sluiten