Inbraak in Apple Store met dodelijk gevolg

24 reacties

Twee mannen en een vrouw hebben vanmorgen in San Diego geprobeerd in een Apple Store in te breken. Om 16:00 uur (7:00 lokale tijd), hebben ze de glazen voordeur opengebroken. De winkel was nog dicht, maar wat ze niet voorzien hadden, was dat er al wel een beveiliger rondliep. Ook de store manager was reeds aanwezig.

De schietpartij begon nadat een van de inbrekers een vuurwapen tevoorschijn haalde. Een van de mannelijke inbrekers werd geraakt, en is aan zijn verwondingen overleden. De andere man en vrouw waren op de vlucht geslagen, maar zijn later vlakbij gearresteerd. Ze zijn al geïdentificeerd als de inbrekers.

Dit is overigens niet de eerste keer, dat de glazen voorkant van een Apple Store, als eenvoudige ingang gezien wordt. In 2009 werd een vrouwelijke werknemer in een Apple Store in Virginia door een kogel geraakt, nadat er was ingebroken.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Vtenvoorde

  Het blijven cowboy’s, gelijk schieten:thumbsdown::sealed:

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Het blijven cowboy’s, gelijk schieten :thumbsup::grin:

 • Profielfoto
  mymac

  HA lekker voor hem. Moet je maar niet inbreken. Props voor die beveiliger hoor, gewoon neerschieten die gekken. Ik sta achter @fatboysmart’s reactie!:lol:

 • Profielfoto
  pim939

  Moeten ze maar niet in de Apple store inbreeken!

 • Profielfoto
  FJV

  Idd, je mag van mij overal inbreken, maar niet daar!!!:p

 • Profielfoto
  Sufkont

  Tja inbreken is nog steeds niet toegestaan, en als je dan ook nog een wapen trekt moet je niet raar opkijken als je bent getroffen door een kogel van een bewaker.

 • Profielfoto
  JaNiintendo

  Oe, nee. Want dat is heilig, zo’n Apple Store.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Om 7 uur (16:00 lokale tijd), hebben ze de glazen voordeur opengebroken. De winkel was nog dicht

  Wat een bijzondere openingstijden, een appstore die om 16u nog dicht is. Waarschijnlijk was het 16:00 uur (7:00 uur lokale tijd)

  Openingstijden San Diego:
  Store hours:
  Mon – Sat:10:00 a.m. – 9:00 p.m.
  Sun:11:00 a.m. – 7:00 p.m.

 • Profielfoto
  lucschram

  Heftig!

 • Profielfoto
  unSOUND

  Oe, nee. Want dat is heilig, zo\’n Apple Store.

  Al was het in een lege schuur, als je met getrokken pistool komt inbreken moet je niet zeuren als je een kogel terug krijgt…

 • Profielfoto
  Ramy

  Waarschijnlijk was het 16:00 uur (7:00 uur lokale tijd)

  Uiteraard!;-)

 • Profielfoto
  Zakske

  als je met getrokken pistool komt inbreken moet je niet zeuren als je een kogel terug krijgt…

  Er staat letterlijk “nadat een van de inbrekers een vuurwapen tevoorschijn haalde.” Niet dat ik het probeer goed te praten, maar het is iets totaal anders dan “als je met getrokken pistool komt inbreken“. Ik ben vaak in de Verenigde Staten geweest, en ik werd iedere keer gestoord als er iemand een wapen op zak had.

 • Profielfoto
  JoelCoster

  gelukkig had de store manager zijn iphone 4 bij zich waardoor hij de inbrekers kon afschrikken met zijn igun app, toch handig, die app store

 • Profielfoto
  unSOUND

  ]Er staat letterlijk “nadat een van de inbrekers een vuurwapen tevoorschijn haalde.” Niet dat ik het probeer goed te praten, maar het is iets totaal anders dan “als je met getrokken pistool komt inbreken

  Dat klopt, maar die inbreker had geen pistool bij zich tegen zweetvoeten… Dan heb je bij mij je rechten al verspeeld… Wij hebben dat hier ook een keer gehad, een inbreker die op de 3e inbrak en toen hij door de man des huizes betrapt werd een mes op de keel van de nog slapende vrouw zette… Die inbreker ging dus gewoon over de railing… Geen meedelijden mee.

 • Profielfoto
  davidtos

  Zoude die bewakers nou een ishotgun hebben:p
  (shotgun + Apple sticker)

 • Profielfoto
  iPredict

  Shoot First, Ask Questions Later.

 • Profielfoto
  iFlorens

  Neerschieten die hap, of het nou een Apple Store of een groenteboer is, ookal is het dood gaan wel heel erg drastisch maarja, die bewaker had dat vast ook anders gewild en ja, stelen is slecht en blijft een eigen keuze

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Of zoals ze het in GTA San Andreas ooit mooi zeiden:

  ”Man, it’s just crazy – everybody blasts on fools first, then asks questions second.”

  Prachtig!:grin:

 • Profielfoto
  Huigie

  Heb er totaal geen problemen mee, jammer dat ze alle 3 niet doodgeschoten zijn. Moet je maar met je poten van andermans spullen afblijven.

 • Profielfoto
  adamvansanten

  In de knieschijf zou inderdaad beter geweest zijn, maar als iemand een pistool zou trekken, op mij zou richten en ik had zelf ook een pistool in mijn hand, zou ik het ook wel weten. Liever hem dan ik, vooral aangezien hij de wet overtreedt en ik niet.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Het is gewoon volledig gerechtvaardigd om een inbreker met (al dan niet geladen) pistool neer te schieten waarbij hij eventueel zou kunnen overlijden.

  Ik vind trouwens om zeven uur ’s ochtends inbreken niet heel erg snugger. De zon is dan ook al ruim een half uur op, dus je staat vol in het licht… Best triest.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Wat pas ECHT triest is, is waarom ze in eerste instantie moet/willen inbreken.

  -Don’t judge me, You could be me in another life, in another set of circumstances-

  Dat je neergeschoten wordt nadat je zelf een pistool trekt, spreekt voor zich.
  Maar ik ken de States: ’t is d’r op of d’r onder in die samenleving.

  En Apples stores zijn verleidelijk. Net als die vogel die tegen het glas aanvliegt, omdat ie vlucht voor een roofdier.

  Ze zouden van die zwarte inbrekerstikkers moeten plakken op het glas!;-)

  T

 • Profielfoto
  Highlander

  Zou hier ook mogelijk moeten zijn , zou dat schorriemorrie dat nu overal rondloopt wel 2 keer doen nadenken.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het is gewoon volledig gerechtvaardigd om een inbreker met (al dan niet geladen) pistool neer te schieten waarbij hij eventueel zou kunnen overlijden.

  “al dan niet geladen”. Zullen we het dan maar op geladen houden? Iemand neer schieten met een ongeladen pistool is nog nooit iemand gelukt…:grin: