Ramy
Ramy Nieuws 5 april 2011

Herbalancering Nasdaq-100 index nadelig voor Apple

Apple’s aandeel in de Nasdaq-100 index wordt van 20,5% teruggebracht naar 12,3%. Deze herbalancering, de eerste serieuze sinds 1998, is niet alleen voor Apple nadelig, maar in totaal voor 82 bedrijven. In 1998 had Apple een beurswaarde van ‘maar’ $2,1 miljard, tegen $332 miljard nu. De veranderingen vinden 2 mei pas plaats.

Ondanks het feit dat Apple’s weging behoorlijk zakt, blijft het toch het grootste bedrijf in de Nasdaq-100 index. Door deze herweging zal de beurswaarde van de bedrijven beter in de index weerspiegeld worden. Momenteel weegt Apple zes keer zwaarder dan Microsoft, terwijl de beurswaarde maar 45% hoger ligt. Een kleine correctie is dus wel op zijn plaats.

Behalve verliezers, zijn er natuurlijk ook winnaars. En dat zijn een aantal concurrenten van Apple. Microsoft stijgt van 3,4% naar 8,3% en Google gaat van 4,2% naar 5,8%. Ook Intel maakt een aardige sprong, namelijk van 1,6% naar 4,2%.

Reageer op artikel:
Herbalancering Nasdaq-100 index nadelig voor Apple
Sluiten